Actes 8 Març

Iceta, sobre ‘Alcarràs’: “És cine català però la problemàtica és universal i també molt espanyola” El ministre afirma que Espanya "no es pot permetre" que el món no conegui la llengua catalana, l'euskera o el gallec

 

ACN Barcelona – El ministre de Cultura, Miquel Iceta, ha valorat en una entrevista a ‘El Diario’ la victòria a la Berlinale d”Alcarràs’, de Carla Simón. L’exlíder del PSC ha defensat que el film és “cine català” perquè “s’ha fet a Catalunya i rodat en català”. “La problemàtica que ens projecte és catalana, però és universal, és també molt espanyola”, ha afegit. Sobre la situació de les llengües cooficials a les produccions audiovisuals, Iceta ha subratllat que els poders públics s’han de “mullar” i promoure la producció en altres idiomes que no siguin el castellà. En aquest sentit, el ministre aposta per promoure aquestes llengües: “Deixar el món sense conèixer el català, l’euskera i el gallec no ens ho podem permetre com a país”.

Iceta ha afegit que el castellà ja té “un avantatge enorme” per la seva “dimensió global”, i una “audiència potencial molt gran”, que no tenen el català, el basc o el gallec.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.