L’Associació de Premsa Local de Menorca celebra a Alaior els seus primers 30 anys Les autoritats es van congratular de la feina feta fins ara per la premsa local i van llençar l'envit d'arribar a tenir cada poble la seva revista pròpia

Toni Seguí, president de l’APLM

Anit va tenir lloc a la Sala de Cultura de Sant Diego d’Alaior la celebració dels primers 30 anys de l’Associació de Premsa Local de Menorca (APLM). Durant la seva intervenció el president de l’APLM, Toni Seguí, va agrair la presència al centenar d’assistents i va reivindicar el paper que representa la premsa local en la societat menorquina; tant com a eix vertebrador de la societat, com a difusor de la llengua catalana. La defensa i promoció de la cultura pròpia és, també, un dels valors primordials de les publicacions locals.

La presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora

Fer poble

L’APLM convidà les administracions que donen suport a la premsa local i a tots els ajuntaments de l’illa. Van intervenir el conseller de Cultura i vice president del Consell, Miquel À. Maria, el Conseller de Fons Europeus i Cultura del Govern, Miquel Company, el batle d’Alaior José Luís Benejam i la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora. També hi eren presents la directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior, i regidors representants dels ajuntaments d’Alaior, es Mercadal i Ciutadella.

Durant els parlaments de les autoritats es va escoltar una frase recurrent però molt significativa: “Les revistes locals fan poble”. Així, entre anècdotes personals i el desig de mantenir el compromís adquirit amb l’Associació, els polítics es van congratular de la feina feta aquests 30 anys i van llançar l’envit d’arribar a tenir, en un futur, una revista local pròpia a cada municipi menorquí.

El president actual amb els ex presidents de l’APLM

Reconeixement

Abans de finalitzar l’acte l’APLM va voler tenir un record per a totes les persones que han format part de la Junat Directiva de l’entitat i va obsequiar als ex presidents amb un gravat de Verónica Arellano titulat “Presència” i elaborat al taller Xalubínia. El gravat va ser per a Paco Perea, Ester Mascaró, Miquel À. Marquès, Silve Pons i Toni Seguí.

També hi eren presents, editors, redactors i col·laboradors de les diferents revistes que han format part de l’APLM durant aquests primers 30 anys d’història. Actualment l’APLM està formada per les publicacions: S’Auba, de Sant Lluís, S’Ull de Sol, d’Alaior, Xerra i Xala, des Mercadal, DFerreries i Pàgines DFerreries i El Iris de Ciutadella.

L’acte va ser amenitzat per Eva Pons Trio que va aconseguir emocionar als assistents amb la interpretació de balades i cançó menorquina.

Imatges: Bep Al·lès

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.