El model agroalimentari sostenible, a debat a les Jornades de Transició Agroecològica

L’IME celebra el pròxim mes de març les Jornades de Transició Agroecològica, on es posaran a debat el coneixement i els reptes per avançar cap a un model agroalimentari sostenible per a l’illa. Aquestes jornades s’emmarquen dintre de la iniciativa de les Directrius Estratègiques de Menorca (DEM), que tenen per objectiu promoure la cultura necessària per a la transició de l’illa de Menorca cap a un model sostenible d’habitar el territori, en el marc del compromís de ser Reserva de Biosfera. 

El millor enteniment, percepció i apropiació social dels camins de la sostenibilitat és un dels pilars del treball de les DEM. En aquest context, els pròxims 9 a 12 de març tindran lloc les Jornades de Transició Agroecològica, centrades en explorar les vies que poden transformar una illa com Menorca en un territori agroalimentari sostenible, exposant el coneixement científic al respecte i la seva transferència a exemples pràctics. El propòsit de les jornades és contribuir a dibuixar un camí cap a la sostenibilitat del sistema agroalimentari de Menorca. Per fer-ho, les activitats previstes volen difondre i fer accessible el coneixement actual de les característiques dels territoris agroalimentaris sostenibles, aprofundint en els seus reptes, demostrant la seva necessitat i exposant exemples d’iniciatives encaminades cap aquests objectius, tan en la pràctica com en el marc teòric i estratègic.

La conceptualització i assessorament de les jornades l’ha realitzat el comitè científic format per Gabriel Alomar Garau, doctor en Geografia (UIB); Maria Lluïsa Dubon, doctora en Geografia (UIB); Sònia Estradé, tècnica-investigadora de l’OBSAM; Damià Gomis, investigador de l’IMEDEA (UIB-CSIC); Roc Padró, investigador de la UB; Joan Rieradevall, investigador de l’ICTA-UAB i Enric Tello, investigador de la UB. I són coordinades per Marta Jordi, coordinadora científica de l’IME; i Jesús Cardona, coordinador de les DEM.

 Les jornades van dirigides al públic en general, sent també d’interès pels diferents agents involucrats en el sistema agroalimentari i la seva gestió i administració. Totes les activitats són gratuïtes i obertes, amb notificació prèvia al correu imejornades@gmail.com. 

Col·laboren en l’organització d’aquestes jornades l’Agència Menorca Reserva de Biosfera, Menorca Regió Europea de Gastronomia 2022 i fundació Menorca Preservation. I organitza l’IME junt amb el Consell Insular.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.