El govern espanyol prorroga la prohibició de desnonar i de tallar subministraments a persones vulnerables Decauran les pròrrogues de contractes i la moratòria de pagaments del lloguer

La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz

Madrid – El govern espanyol ha prorrogat fins al 30 de setembre la prohibició de desnonar a persones vulnerables i fins al 30 de juny la prohibició de tallar-los subministraments. El Consell de Ministres d’aquest dimarts ha aprovat allargar aquestes dues mesures de l’escut social. Per contra, decauran la pròrroga extraordinària dels contractes de lloguer i la moratòria de pagaments del lloguer, que es van posar en marxa amb la pandèmia i deixaran d’estar en vigor a partir del 28 de febrer. “Continuem treballant sense distreure’ns per millorar la vida de la gent”, ha dit la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, en roda de premsa després del Consell de Ministres.

Fonts d’Unides Podem han destacat que les pròrrogues dels desnonaments i dels talls de subministraments s’han aconseguit per la pressió de la formació lila. “Unides Podem fa setmanes que negocia amb el PSOE perquè s’aprovi l’extensió d’ambdues mesures, si bé no ha aconseguit que el soci de govern accepti incloure també en el paquet la pròrroga dels contractes de lloguer”, afirmen.

Extensió de part l’escut social

La prohibició de talls de subministraments implica que no es podrà tallar l’energia elèctrica, el gas natural i l’aigua als consumidors en situació de vulnerabilitat. La mesura estarà en vigor fins al 30 de juny.

Pel que fa a la prohibició de desnonaments, estarà en vigor fins al 30 de setembre i continuarà beneficiant a persones en situació de vulnerabilitat sense alternativa habitacional. També s’hi podran acollir famílies en situació de vulnerabilitat amb nens, persones en situació de dependència i víctimes de violència masclista que resideixin en habitatges de grans propietaris, encara que no tinguin títol habilitant per a fer-ho.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.