La Fira Arrels recupera el seu format habitual i celebra una nova edició aquest mes d’abril Els dies 30 d'abril i 1 de maig se celebrarà la V edició de la Fira Arrels al recinte firal de Maó

Després d’una edició especial i en format reduït de la Fira Arrels el passat mes de setembre al Parc des Freginal de Maó, el departament d’Economia i Territori del Consell Insular torna a posar en marxa la trobada anual amb el producte local i la gastronomia menorquina i presenta una nova edició d’Arrels que recupera el seu format tradicional. Tindrà lloc el cap de setmana 30 d’abril i 1 de maig al Recinte Firal de Maó i acollirà un gran nombre d’estands i un ampli programa d’activitats.

Aprendre, tastar, gaudir i comprar
La V edició de la Fira Arrels comptarà amb els seus espais habituals: l’Aula de Cuina, l’Aula de Tast i l’Aula Infantil. L’Aula de Cuina acollirà un programa d’alt nivell gastronòmic, amb sessions de la mà de xefs convidats i els millors xefs locals. Per la seva banda, l’Aula de Tast serà, un any més, l’espai d’aprenentatge, on s’oferiran xerrades, tastos i maridatges amb els productes de la fira. Finalment, l’espai per als més petits, l’Aula infantil, on els fillets i filletes també podran aprendre i tastar a través de tallers i activitats. A més d’aquests espais, Arrels comptarà amb la zona d’expositors dels productes de proximitat. En aquesta edició, els productors tornaran a oferir degustacions elaborades perquè els visitants, a més de conèixer i comprar, puguin tastar els productes.

Amb la posada en marxa d’aquesta V edició, el departament d’Economia i Territori pretén recuperar el format habitual d’Arrels; la trobada anual entre el sector productiu, el sector gastronòmic i la ciutadania. Una trobada que, després de quatre edicions, s’ha configurat com un espai essencial i necessari per als productors i cuiners. La Fira Arrels s’ha convertit en un aparador de la producció artesana i de la cuina de Menorca i, alhora, una trobada que posa en contacte directe a productors, cuiners i restauradors, fent confluir la millor matèria primera amb l’alta cuina local i forana i oferint l’oportunitat de crear sinergies i aconseguir projecció exterior. La consolidació de la fira es materialitza amb les nombroses col·laboracions sorgides entre productors, cuiners i restauradors, des de la primera edició d’Arrels l’any 2017 fins a l’actualitat.

Aquest any la Fira Arrels serà un dels esdeveniments del nomenament de Menorca Regió Europea de la Gastronomia. El certamen serà una oportunitat per reivindicar la qualitat i el nivell del producte i la cuina menorquina que ha aconseguit posicionar-se entre les millors d’Europa i ha fet l’illa mereixedora d’aquesta dinstinció que ens situa com una de les millors destinacions gastronòmiques sostenibles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.