Rodríguez diu que la resposta davant Rússia serà “ferma” i avança una compareixença de Sánchez al Congrés La portaveu del govern espanyol assegura que Espanya estarà "unida" i "coordinada" amb l'OTAN i la UE

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez

Madrid – La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha afirmat que els aliats occidentals respondran amb “fermesa” davant l’atac de Rússia a Ucraïna i ha assegurat que Espanya estarà “unida” i “coordinada” amb l’OTAN i la UE. Rodríguez ha avançat que el president de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, compareixerà al Congrés per donar explicacions sobre el posicionament de l’Estat i l’anàlisi de la situació. “És molt important mostrar aquesta contundència i rotunditat en la unitat d’acció” davant Rússia, ha subratllat Rodríguez, que ha garantit que Espanya “estarà” en la resposta que donin els aliats occidentals.

Rodríguez ha recordat que Sánchez ja ha expressat la “condemna més enèrgica” a l’atac rus i ha mostrat “solidaritat amb el govern i el poble ucraïnès”. “Sens dubte és un dia molt trist i de molta preocupació”, ha apuntat. La ministra portaveu ha assegurat que l’executiu espanyol tindrà una actitud “responsable” i una “voluntat única” malgrat estar format per dues formacions diferents.

La portaveu del govern espanyol ha explicat que hi ha 435 persones amb nacionalitat espanyola que continuen a Ucraïna malgrat la crida feta els últims dies d’abandonar el país i ha dit que són persones que per l’arrelament que hi tenen no han volgut marxar. Tanmateix, Rodríguez ha afirmat que el Ministeri d’Exteriors està a la seva disposició.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.