El Govern i el Consell organitzen una trentena d’activitats a Menorca per commemorar el Dia de les Illes Balears Totes les propostes es poden consultar al web diada.caib.es

 

El Govern i el Consell Insular de Menorca han presentat una trentena d’activitats a Menorca per commemorar el Dia de les Illes Balears, les quals es poden consultar al web diada.caib.es. La presentació ha anat a càrrec del director general de Relacions Institucionals i Cooperació Local del Govern de les Illes Balears, Francesc Miralles, el conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports, Miquel Àngel Maria, i el regidor de Cultura de l’Ajuntament des Mercadal, Martí Riera.

Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies al conveni de col·laboració entre el Govern i el Consell Insular per organitzar les activitats del Dia de les Illes Balears a Menorca. Com cada any, la programació intenta afavorir l’intercanvi d’activitats entre les diferents illes per tal d’estrènyer llaços i de donar a conèixer el que es fa a les illes veïnes.

Ambdues institucions han recordat que, tot i que es recuperi la normalitat del Dia de les Illes Balears, el virus continua existint, per la qual cosa és necessari continuar respectant les mesures de seguretat i prevenció, i fer ús de la mascareta. En aquest sentit, s’han espaiat les activitats programades amb més afluència de públic.

Com ha manifestat el director general de Relacions Institucionals i Cooperació Local, Francesc Miralles, les trenta activitats organitzades a Menorca per commemorar el Dia de les Illes Balears proven «que estam davant una diada de retrobament, de retorn a la normalitat i de celebrar un esdeveniment que no és del Govern, sinó de tota la societat», per la qual cosa ha demanat a tota la ciutadania menorquina que se sumi a l’ampli ventall de propostes organitzat.

Per part seva, el conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports, Miquel Àngel Maria, ha considerat que «el més destacable d’enguany és el canvi de plantejament del programa del Dia de les Illes Balears. Si fins ara es repartien tot tipus d’activitats entre tots els municipis, a partir d’enguany el gruix d’activitats es concentra durant tot un dia a un municipi, enguany as Mercadal el dissabte 5 de març, on se celebrarà una jornada lúdica i festiva amb expressions del patrimoni cultural immaterial de Menorca i de les altres illes: hi haurà música i ball folklòric, mostra d’oficis artesans, gastronomia, fira de productes locals, glosat, etc. Així mateix, el dia 1 de març tindrà lloc el II Festival de Talent Jove, amb grups joves emergents de Menorca i un grup convidat de Mallorca, que se celebrarà al Teatre Principal de Maó.

Per facilitar el desenvolupament del Dia de les Illes Balears, s’han espaiat les activitats amb més afluència de públic, s’han instal·lat graderies per a l’espectacle dels cavalls de Menorca i s’han duplicat les exhibicions. A més a més, hi ha instruccions concretes per evitar aglomeracions a determinades zones.

El programa inclou activitats musicals, esportives, gastronòmiques, familiars i culturals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.