Les Illes Balears, la comunitat que més vidre recicla de tot l’Estat S’incrementa un 30% la recollida d’aquest residu respecte 2020

 

Les Illes Balears han reciclat 42.839 tones de vidre durant 2021, un 30,5% més respecte 2020, el que situa la comunitat com a líder en reciclatge d’aquest material per cinquè any. Els resultats per habitant indiquen que cada ciutadà va depositar, durant 2021, una mitjana de 125 envasos al contenidor verd, que equivalen a 36,5 kg. de vidre.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, i el director general d’Ecovidrio, José Manuel Núñez- Lagos, han presentat aquests resultats durant la visita de la planta de reciclatge de vidre de Mallorca.

Mir s’ha mostrat satisfet amb els resultats arreu del territori, ja que «ratifiquen el compromís ciutadà i de les institucions per assolir els objectius que ens marcam a la Llei de residus». «Avançar cap a un canvi de model que prioritzi l’economia circular passa per ser conscients de què els residus són recursos i no un problema, una màxima que veim representada a les instal·lacions d’Ecovidrio, on es prepara el vidre per tenir altres vides», ha afegit el conseller.

Per al director general d’Ecovidrio, «el comportament de la ciutadania balear i la cerca de l’excel·lència de les administracions públiques a les Illes han donat el seu fruit, fins i tot en un any complicat en termes d’activitat econòmica i turística. Només queda donar les gràcies per la col·laboració i reiterar que Ecovidrio compta amb l’ambició, la il·lusió i els plans necessaris per seguir creixent en el model més eficient i sostenible».

Per illes, Formentera, amb 83,1 kg. d’envasos de vidre per habitant, registra el major índex de recuperació seguida d’Eivissa, amb 51,2 kg. per habitant. La segueix Menorca (33,9 kg/hab) i Mallorca (28,3 kg./hab).

A més, cal destacar els resultats de Palma, ja que va incrementar la recollida selectiva de vidre en un 14,4%, el que la situa entre les deu capitals de l’Estat més recicladores, amb 21kg. d’envasos de vidre per habitant.

Els resultats de reciclatge de vidre a les Illes Balears han permès evitar l’emissió de 24.850 tones de CO2, l’equivalent al que s’emetria fent el trajecte Palma-Madrid en avió 460 vegades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.