Última hora: Resposta contundent de l’OTAN que enviarà “milers de tropes” a l’est d’Europa “ràpidament” perquè “Putin ha comès un terrible error estratègic” És la primera vegada que s'activen "les forces de resposta", que tenen uns 40.000 efectius

 

 Jens Stoltenberg, secretari general de l’OTAN

ACN Brussel·les – L’OTAN enviarà “milers de tropes” a l’est d’Europa “ràpidament”. Després d’una reunió entre els líders de l’aliança per videoconferència, el secretari general de l’OTAN Jens Stoltenberg, ha anunciat que “desplegaran elements de les forces de resposta de l’OTAN per terra, mar i aire per respondre ràpidament” en considerar que la invasió russa d’Ucraïna és “l’amenaça més gran per a l’OTAN en dècades”. Segons Stoltenberg, és la primera vegada que activen aquestes forces especials, que tenen unes 40.000 tropes. “Putin ha comès un terrible error estratègic”, ha dit Stoltenberg.

La Força de Resposta de l’OTAN és “una força multinacional altament preparada i tecnològicament avançada formada per components terrestres, aeris, marítims i Forces d’Operacions Especials” que es poden desplegar ràpidament, segons l’aliança.

Els EUA, França, Alemanya i el Regne Unit contribuiran en aquest desplegament amb tropes seves.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.