Espanya enviarà 20 tones de medicaments i material sanitari a Ucraïna Albares: "És un senyal més del nostre suport i solidaritat amb el poble ucraïnès"

 

ACN Madrid – El ministre d’Exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, ha assistit aquest dissabte a la recepció del primer enviament d’ajuda humanitària a Ucraïna que està format per unes 20 tones de medicaments i material sanitari. “L’enviament d’aquest material és un senyal més del nostre suport i solidaritat amb Ucraïna”, ha afirmat Albares des de la base aèria madrilenya de Torrejón de Ardoz i acompanyat de l’encarregat de negocis de l’ambaixada d’Ucraïna, Dmytro Matiuschenko, i del director de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional, Antón Leis. “Espanya, com a poble amb un fort arrelament solidari, és extraordinàriament sensible amb el profund patiment de la població ucraïnesa”, ha continuat el titular d’Exteriors.

L’ofensiva russa a Ucraïna ha provocat ja importants moviments de població, principalment cap a la frontera oest amb Polònia, que es troba col·lapsada per centenars de milers de persones que s’han vist obligades a fugir del seu país. També ha provocat un augmentat de necessitats bàsiques a la zona i, en particular, als sectors de salut i allotjament. Segons el govern espanyol, aquest enviament de 20 tones de material sanitari respon a la sol·licitud realitzada el 15 de febrer passat pel govern d’Ucraïna –davant el Mecanisme Europeu de Protecció Civil- en previsió d’un empitjorament de la situació humanitària. Ucraïna reclamava productes sanitaris i medicaments, vehicles, equips de protecció personal, mantes i tendes.

Les 20 tones de material sanitari i medicaments té un valor de més de 150.000 euros i el transport es farà per carretera amb un cost de 10.000 euros sota el paraigües de la iniciativa ‘Team Europe’.

“Lent avenç” dels dos combois amb ciutadans espanyols

D’altra banda, els dos combois amb ciutadans espanyols escortats per la Policia Nacional segueixen avançant fins a la frontera d’Ucraïna. L’avenç dels autocars és “molt lent” pel col·lapse de vehicles que vol abandonar el país. El Grup Especial d’Operacions (GEO) assegura els subministraments i el proveïment de combustible, mentre que una altra vintena de GEO de la Policia Nacional ja es troben a la frontera per encarregar-se del “pas segur” dels dos combois. En paral·lel, el ministre d’Exteriors, José Manuel Albares, ha confirmat que no “s’escatimaran esforços” per treure el centenar d’espanyols que encara queden a Ucraïna per voluntat pròpia i que han quedat atrapats en el conflicte.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.