Una plataforma ciutadana demana la retirada de les tropes russes d’Ucraïna i les espanyoles de l’OTAN L'entitat reclama a l'executiu estatal que signi el Tractat de Prohibició d'Armes Nuclears

 

Barcelona – La Plataforma per la Pau, No a la Guerra i No a la OTAN ha demanat la retirada de les tropes russes d’Ucraïna i alhora la de les tropes espanyoles a l’OTAN. La plataforma acusa de l’escalada militar a l’est d’Europa tant Rússia com l’Organització del Tractat de l’Atlàntic Nord i recorda que la “violació” del dret internacional que fa ara el règim de Vladímir Putin, ja la va fer el 1999 l’OTAN a Kosovo i el 2003 els EUA a l’Iraq “amb l’ajut de Regne Unit i Espanya”. En el cas del conflicte ucraïnès, la plataforma lamenta que la Unió Europea i el govern espanyol no hagin tingut un paper “més actiu” en l’intent de resoldre’l de manera diplomàtica, i els acusa de “subordinar-se” als interessos “geopolítics” dels EUA “a través de l’OTAN”.

L’entitat reclama posar fi “d’immediat” a les operacions militars “de totes les parts”, la fi “immediata” de la guerra, el “respecte” del dret internacional i que es torni a implementar el Tractat de Minsk d’alto el foc signat entre Rússia i Ucraïna.

Alhora exigeix la retirada de “totes les forces militars” de l’OTAN de l’est d’Europa per “donar seguretat a Rússia” i que “s’abandoni” la proposta d’incorporar al tractat prooccidental Ucraïna i Geòrgia.

Així, la plataforma reclama que es retirin les forces militars russes “que han envaït” Ucraïna, però alhora que s’aturi “d’immediat” l’ajuda militar i enviament d’armament al govern de Kíev per “reconduir el conflicte per la via diplomàtica”.

Finalment, a banda de demanar a l’estat espanyol que retiri el seu exèrcit de l’OTAN, també li reclama que signi el Tractat de Prohibició d’Armes Nuclears vigent per “avançar en una Europa lliure d’armes nuclears”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.