Von der Leyen anuncia l’expulsió d'”un cert nombre” de bancs russos del sistema SWIFT La UE acorda amb els aliats paralitzar els actius del Banc de Rússia i congelar els fons d'oligarques russos

 

La presidenta de la Comissió Europea, Urusula Von der Leyen

ACN Barcelona – La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von del Leyen, ha anunciat aquest dissabte que proposarà d’acord amb els Estats Units, el Canadà i el Regne Unit l’expulsió d'”un cert nombre” de bancs russos del sistema SWIFT, que permet les transaccions internacionals entre entitats bancàries. En una roda de premsa, Von der Leyen ha explicat que “en coordinació” amb els aliats de la Unió Europea es volen paralitzaran els actius del Banc de Rússia a l’exterior i prohibir que els oligarques russos puguin accedir als seus actius. Així, ha dit, es perjudicarà “la seva possibilitat d’operar internacionalment”. Diumenge a la tarda hi ha una reunió dels ministres d’exteriors de la Unió Europea que previsiblement donarà llum verda a aquestes mesures.

La decisió s’ha anunciat després que el canceller alemany, Olaf Sholz, hagi acceptat la possibilitat de desconnectar els bancs russos del sistema SWIFT. Alemanya n’era reticent per les conseqüències que podia tenir per a les empreses del país que fan negoci amb clients o proveïdors russos. Així, la UE i els seus aliat occidentals endureixen les restriccions sobre Rússia amb la intenció d’ofegar-la econòmicament per la invasió d’Ucraïna. “Totes aquestes mesures perjudicaran l’habilitat de Putin de finançar la seva guerra i tindran un impacte erosionador sobre l’economia”, ha subratllat Von der Leyen.

mostra

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca