Balears contractarà subministraments sanitaris per un valor estimat d’1,7 M d’euros Permetrà adquirir apòsits o dispositius hemostàtics i adhesius tissulars amb cessió d’instrumental

 

El Consell de Govern ha atorgat al Servei de Salut de les Illes Balears l’autorització per tramitar l’acord marc per a la contractació dels subministraments destinats a diferents centres dependents del Servei de Salut, per un valor màxim estimat d’1.772.436 €. Aquest contracte tindrà una vigència de 12 mesos des de la data en què és formalitzi, amb la possibilitat de prorrogar-lo fins a un màxim de 36 mesos més.

D’aquest acord marc derivarà la contractació del subministrament d’apòsits o dispositius hemostàtics i adhesius tissulars amb cessió d’instrumental, materials que són necessaris per prevenir i controlar la pèrdua de sang.

La morbiditat, la mortalitat i els costs de la cirurgia o el traumatisme depenen en gran mesura de la pèrdua hemàtica o hemorràgica i les conseqüències que se’n deriven. Prevenir i controlar la pèrdua de sang és fonamental per aconseguir resultats beneficiosos, com ara la disminució del temps quirúrgic, el de la recuperació i de la curació de les ferides i una reducció de la necessitat de transfusions sanguínies i d’altres complicacions com les infeccions.

Per això, cal proveir els centres sanitaris del Servei de Salut d’una gran quantitat d’aquest material a fi de cobrir-ne les necessitats d’ús i de garantir el funcionament correcte de l’activitat assistencial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.