El Servei de Salut destinarà més de 500.000 euros al projecte de nova recepta electrònica Entre el 2021 i el 2022, el Servei de Salut haurà destinat més de 3,5 milions a aquest projecte

El Servei de Salut de les Illes Balears destinarà 542.322,74 € del Fons Finalista per a la Millora de l’Eficiència i la Sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut al projecte de la nova recepta electrònica, després que el Consell de Govern hagi autoritzat la consellera de Salut i Consum a transferir-ne l’import, amb càrrec als pressuposts generals de la Comunitat Autònoma per a 2022. El Ministeri ha adjudicat a les Balears prop d’un milió d’aquests fons i la resta de la partida la gestionarà la Direcció General de Prestacions i Farmàcia.

Aquests fons finalistes se sumen als adjudicats l’any 2021 per millorar l’eficiència i la sostenibilitat, 3.011.383,82 €. En total, entre els anys 2021 i 2022 el Servei de Salut destinarà 3.553.706,56 € al projecte de nova recepta electrònica.

El Ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut de 24 de novembre de 2021, amb l’autorització prèvia atorgada mitjançant un acord del Consell de Ministres, va aprovar la distribució entre les comunitats autònomes del Fons Finalista per a la Millora de l’Eficiència i la Sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut, i va assignar a les Illes Balears 995.322,74 € per als propers tres anys (2022 a 2024).

Aquests fons s’han de destinar a les finalitats següents:

* Desenvolupar, adaptar i millorar les mesures dirigides a la gestió òptima i innovadora de la prestació farmacèutica.
* Modernitzar les estructures, l’equipament i la tecnologia dels centres sanitaris i sociosanitaris.
* Desenvolupar, adaptar i millorar les mesures dirigides a la implementació de la indicació, l’ús i l’autorització de la dispensació de medicaments i productes sanitaris d’ús humà per part dels infermers.
* Desenvolupar mesures per a la millora de l’ús de productes sanitaris.
* Desenvolupar les mesures dels diferents plans o estratègies acordats en la Comissió Permanent de Farmàcia.

A les Illes Balears, el centre gestor responsable d’aquests fons és la Direcció General de Prestacions i Farmàcia, la qual ha distribuït els fons transferits entre la mateixa Direcció General, per aplicar-los al desenvolupament del projecte «Integració de la informació d’esdeveniments i reaccions adverses de medicaments i productes sanitaris» per un import total de 453.000 €, i al Servei de Salut de les Illes Balears, que desenvoluparà el projecte «Nova recepta electrònica» per un import de 542.322,74 €, amb execució prevista en l’exercici de 2024.

Els fons permetran continuar implementant avenços en la recepta electrònica (RELE), un dels millors sistemes en l’àmbit nacional, amb un alt grau de satisfacció per part dels usuaris, tant pacients com professionals.

Cal recordar, entre altres coses, que aquest sistema permet, des de 2018, que qualsevol ciutadà de les Illes Balears amb medicació prescrita en recepta electrònica que es desplaci a un altra comunitat autònoma la pugui recollir en qualsevol oficina de farmàcia de la comunitat de destinació. De la mateixa manera, els usuaris procedents d’altres comunitats autònomes que es trobin a les Illes Balears poden anar a qualsevol oficina de farmàcia de les Illes Balears i hi podran adquirir el medicament prescrit en el seu lloc d’origen.

A més, des de 2019 el personal d’infermeria pot prescriure, mitjançant la RELE, productes sanitaris, així com medicaments no subjectes a prescripció mèdica.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.