Felip VI condemna “l’agressió inacceptable” a Ucraïna i Sánchez demana “unitat i determinació” davant “l’amenaça” La invasió russa centra bona part dels discursos de les autoritats durant el sopar inaugural del MWC

ACN Barcelona – El rei Felip VI ha condemnat aquest diumenge la invasió russa d’Ucraïna i l’ha titllat “d’agressió inacceptable”. “Ucraïna i la seva gent són als nostres cors i Espanya està compromesa a ajudar”, ha assegurat durant el seu discurs en el sopar d’inauguració del MWC a Barcelona. De fet, la guerra ha centrat bona part dels discursos del sopar, ja que també n’han parlat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, entre altres. Sánchez ha destacat que en el moment que viu Europa cal que la UE i els seus aliats responguin “amb unitat i determinació davant l’amenaça” i ha defensat seguir fent-ho amb eines com les sancions, la solidaritat i l’ajuda humanitària.

De fet, Sánchez ha avisat Putin que les sancions contra el seu règim i els seus oligarques duraran fins que no es retorni a les fronteres de la federació Russa. El president de l’executiu espanyol també ha augurat que les sancions tindran conseqüències també per a Europa però ha defensat que no aplicar sancions tindria un cost més alt que el cost que suposarà sobre les esquenes de les economies europees aplicar-les. “Europa és més necessària que mai”, ha argumentat. Segons ell, el MWC és una forma de reafirmar-se en el fet que les societats lliures es regeixen “pel diàleg, la defensa dels drets humans i el deure de complir amb la legalitat democràtica”.

El rei Felip VI ha iniciat el seu discurs afirmant que l’agressió russa a Ucraïna és “inacceptable” i suposa també “una amenaça cap a Europa”. “Ucraïna i la seva gent són als nostres cors i Espanya està compromesa a ajudar juntament amb la UE i la comunitat internacional”, ha afegit. El monarca ha indicat que l’estat espanyol segueix de prop els esdeveniments al païs de l’est i ha expressat “solidaritat” amb les autoritats ucraïneses i la població. “Estem treballant per donar suport i restaurar la pau tan aviat com sigui possible”, ha conclòs.

Per la seva banda, Aragonès ha parlat de “tragèdia” i ha destacat la dificultat de celebrar un sopar com el d’aquest diumenge en un context d’invasió i guerra a Ucraïna. “Catalunya està amb ells i la resta d’actors europeus, els nostres pensaments estan amb el poble ucraïnès”. ha apuntat. Al seu torn, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reiterat el seu oferiment perquè la ciutat aculli refugiats ucraïnesos defensant que Barcelona és “una ciutat compromesa amb la pau”. Colau ha tornat a condemnar la invasió russa i ha emfasitzat que “l’enemic no és Rússia, sino un president autoritari”, en relació a Putin. El director general de la GSMA, Mats Granryd, també s’ha sumat a les condemnes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.