Alaior bonificarà la plusvàlua als fills i conjugues que resideixin al mateix habitatge

L’Ajuntament d’Alaior aprovarà al proper ple municipal del 9 de març la bonificació del 95% de l’impost de plusvàlua als habitatges familiars habituals que s’heretin de pares a fills o conjugues.

Aquesta nova bonificació estarà inclosa a la modificació de l’Ordenança Reguladora d’aquest impost que aprovarà el consistori per adequar-la als nous paràmetres després que el Tribunal Constitucional anul·lés el mètode de càlcul de la base impositiva.

«Gràcies a l’estabilitat financera i la responsabilitat de la gestió municipal d’aquests darrers 10 anys, ara podem plantejar rebaixes fiscals com aquestes. Sempre hem dit que en la mesura del possible baixaríem els impostos als alaiorencs i això és el que fem des dels últims anys amb diferents bonificacions com la que aprovarem en el proper ple o com la reducció de fins al 50% durant tres anys de l?IBI per als habitatges on s?implantin sistemes d?energia solar» ha explicat José Luis Benejam, alcalde d?Alaior.

De la mateixa manera, Benejam ha volgut recordar que «Alaior és un dels municipis de Menorca amb els tipus impositius més baixos, i així continuarà sent».

Tindran una bonificació del 95% de la quota de l’impost les transmissions que es realitzin a títol lucratiu per causa de mort a favor dels descendents, cònjuges i ascendents, sempre que sigui l’habitatge familiar o l’habitatge habitual de l’hereu o l’hereva.
Es considera habitatge familiar aquell habitatge habitual de les persones abans esmentades que convisquin, com a mínim en els dos anys anteriors de la data de la mort de la persona propietària de l’habitatge. D’altra banda, es considera habitatge habitual de l’hereu o hereva el que, essent propietat de la persona causant, es destini a residència habitual del nucli familiar de l’hereu o hereva.

Cal recordar que els ciutadans i les ciutadanes d’Alaior s’estalviaran un 30% dels diners que paguen en plusvàlues aquest any.
Això és possible perquè l’Ajuntament d’Alaior té el gravamen de plusvàlua més baix de Menorca, situat en un 17%, quan en altres municipis és de per exemple un 26%, fet que suposa una despesa més gran pels ciutadans.

Cristóbal Marqués, regidor d’Hisenda remarca que «amb la reforma d’aquest impost aprovada recentment, l’Ajuntament d’Alaior deixarà d’ingressar al voltant de 200.000 euros, cosa que no ens ha impedit de proposar aquesta nova baixada d’impostos que sens dubte és de justícia i beneficiarà moltes persones del municipi».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.