Martirio, Roger Mas i la mallorquina Maria Hein completaran la programació de Barnasants a Menorca Per tercer any consecutiu, el festival ofereix una programació a l’illa d’una quinzena de concerts, que inclourà noms com Marina Rossell, Anna Ferrer, Sés, Xarim Aresté, Ivette Nadal & Caïm Riba, o Miquel Serra, entre d’altres.

 

El Projecte de Cultura en Xarxa Barnasants ha anunciat tres nous noms que se sumen a la programació ja anunciada per a enguany a l’illa. Així, després de l’arrencada feta a Ciutadella amb el concert de na Maria del Mar Bonet alTeatre des Born el passat divendres, el Barnasants començarà la programació a Maó el 10 d’abril amb una altra mallorquina: Marina Hein. La jove i nova promesa de la cançó de Felanitx oferirà un recital en què presentarà el seu àlbum de debut Continent i contingut, que recentment ha estat guardonat amb el Premi Enderrock al millor disc revelació de l’any 2021. Això serà diumenge 10 d’abril a les 19h al Nou Bar de Maó, amb una entrada a taquilla inversa.

El segon nom anunciat pel festival és el de la cantant andalusa Martirio, dissabte 16 de juliol al Teatre des Born de Ciutadella. Martirio oferirà, al costat de l’excel·lent guitarrista Raúl Rodríguez, un concert amb què recorreran les cançons que han format part de la seva vida artística, que, arranjades pel mateix Raúl Rodríguez, adquireixen una nova dimensió. El coneixement musical i humà dels artistes entre si fa factible la sorpresa i l’emoció. L’enamorament de tots dos per la música popular, les seves arrels i la seva fusió, fan que s’estableixi un llenguatge propi que parteix de composicions pròpies i versions de grans clàssics dels quals són deutors. El resultat sobre l’escenari és un moment pur, únic, inèdit, de proximitat i lliurament, de complicitat i àmbit musical i poètic iberoamericà. El repertori està basat en els discos que han enregistrat plegats: de les grans cançons de l’Amèrica Llatina i el Carib als pals flamencs, passant per composicions pròpies. Oferiran un espectacle basat fonamentalment en el repertori de la gran Chavela Vargas, que pertany al disc d’homenatge queambdós li van dedicar, “De un mundo raro, cantes por Chavela” (Universal Music 2013). Del blues al flamenc, del bolero al tango, de la cobla al swing. En aquest to a voltes culte, d’altres popular, sempre còmplice i heterogeni, que caracteritza la música de Martirio i que, amb la versatilitat instrumental de Raúl,
han aconseguit conquerir el públic arreu del món.

Finalment, el tercer nom que acaba d’anunciar el festival, i que servirà per cloure l’edició d’enguany a Maó –a Ciutadella es tancarà el 5 d’agost amb la gallega Sés–, serà el del cantautor català Roger Mas, que viatjarà fins a Maó per presentar el seu darrer àlbum Totes les flors. El concert serà el 23 de juliol en Es Claustre de Maó, un concert organitzat amb la col·laboració d’aquest espai cultural de la ciutat.

Aquests tres noms se sumen als 12 noms ja anunciats fins ara, que són: Maria del Mar Bonet (4 de març, Teatre des Born de Ciutadella), Miquel Serra (17 d’abril, Nou Bar de Maó), Santgenís (24 d’abril, Nou Bar de Maó), Meritxell Gené (1r de maig, Nou Bar de Maó), Ivette Nadal & Caïm Riba (8 de maig, Nou Bar de Maó), Andreu Valor (15 de maig, Nou Bar de Maó), Xarim Aresté (22 de maig, Nou Bar de Maó), Eric Fraj i Marina Rossell (4 de juny, Teatre des Born de Ciutadella), Pere Figueres i Anna Ferrer (1r de juliol, Teatre des Born de Ciutadella) i Sés (5 d’agost, Teatre des Born de Ciutadella).
Els 15 concerts de Menorca formen part dels 41 concerts organitzats al conjunt de les Illes Balears i Pitiüses en aquesta edició del Barnasants, el projecte de cultura en xarxa que ofereix una programació de cançó d’autor arreu dels territoris de llengua i cultura catalanes, a fi de promoure l’intercanvi d’artistes i públic. A més, en l’edició d’enguany la col·laboració encetada l’any passat entre Barnasants i el Teatre des Born de Ciutadella ha anat més enllà, amb l’acord per dur a terme el projecte Retrobar, presentat fa tres setmanes a Barcelona, que permetrà a l’artista menorquina Anna Ferrer presentar el seu nou espectacle Parenòstic a Barcelona, València, Catalunya del Nord i Tolosa de
Llenguadoc, i poder gaudir a l’illa de Menorca de les presentacions dels nous treballs de la cantautor catalana Marina Rossell (4 de juny), del nordcatalà Pere Figueres (1 de juliol) i de l’occità Eric Fraj (4 de juny).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.