Aprovada una declaració institucional pel Dia Internacional de les Dones El Govern reitera el seu ferm compromís amb l’erradicació de les discriminacions de gènere

El Consell de Govern ha aprovat una declaració institucional amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, amb la qual el Govern de les Illes Balears vol aprofitar aquesta commemoració per reiterar el seu ferm compromís amb l’erradicació de les discriminacions de gènere que persisteixen actualment en molts àmbits.

En concret, la declaració aposta per celebrar les conquestes d’igualtat i no-discriminació per raó de sexe fins ara assolides i es marca com a repte continuar eliminant les discriminacions que persisteixen: la bretxa salarial, l’equiparació salarial, especialment en les professions feminitzades, i el foment de l’emprenedoria i l’autoocupació de les dones, entre d’altres.

En aquest sentit, es preveu proporcionar els mitjans necessaris per reparar els danys físics i morals, i restituir el projecte de vida de les dones, els nins i les nines víctimes de violències masclistes, ja que les violències masclistes són la principal causa de mort de les dones arreu del món.

El Govern també referma la seva intenció de lluitar contra la violència sexual, l’assetjament sexual i laboral, i facilitar a les dones i les nines la recuperació i la restitució del seu pla de vida, i també continuar lluitant contra totes les formes de violència cap a les dones i nines.

D’aquesta manera, el Govern es compromet que les dones amb situació de vulnerabilitat trobin ressò de les seves demandes d’ajut i suport en les administracions públiques, de manera que les dones grans puguin envellir en pau, les dones amb discapacitat trobin el suport per a les seves necessitats específiques, i les dones migrants tenguin al seu abast, pels canals públics, informació sobre els seus drets i la manera d’aconseguir-los. En definitiva: que les dones que tenen altres interseccionalitats siguin compensades amb atenció especialitzada, com és el cas de les dones sordes, que des de principi d’aquest mes tenen accés al servei d’atenció telefònica i acompanyament presencial les 24 hores del dia.

A més a més, el Govern també reitera el seu compromís a combatre el tràfic de dones i nines amb fins d’explotació sexual i l’explotació sexual de menors i a posar tots els seus mitjans per contribuir a l’abolició de la prostitució per tenir un territori lliure de turisme sexual.

La igualtat és l’antídot contra la violència masclista i per això el Govern continuarà fent de la coeducació i de la prevenció de la violència masclista un eix de la formació en valors per als qui el dia de demà seran persones adultes. La intenció és que els nins i nines i adolescents d’avui incorporin la igualtat i el respecte a les dones i nines, i, per extensió, a l’altre, independentment de la diversitat que representa.

Finalment, el Govern insisteix en la fita que la igualtat sigui transversal en totes les àrees, per la qual cosa continuarà incorporant la perspectiva de gènere i fent de la lluita contra les desigualtats cap a les dones i nines l’eix central de l’acció política.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.