El Consell Insular se suma a la reivindicació per a la igualtat entre dones i homes

Aquest matí ha tingut lloc a les seus del Consell Insular de Menorca la lectura del manifest per a reivindicar el Dia Internacional de les Dones, i reiterar el compromís de la institució per a la consolidació de la igualtat entre dones i homes, plena i efectiva, essencial per a l’avanç de la nostra societat i la millora de la democràcia. A l’acte, encapçalat per la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, hi han participat els representants institucionals de tots els partits polítics, el personal treballador, els sindicats i el capità de la Guàrdia Civil, Carlos Ferrari.

El lema triat per aquest any ha estat ‘Igualtat de gènere avui per a un demà sostenible’ i pretén reconèixer i visibilitzar la contribució de les dones en la lluita contra el canvi climàtic. Cal recordar que les dones estan liderant els esforços de resposta, mitigació i adaptació al canvi climàtic per construir un futur més sostenible per a totes les persones.

Tot i que aquest any també ve marcat per la recuperació de la pandèmia de la Covid-19, i la recent guerra a Ucraïna iniciada per Rússia, continua sent prioritari reflexionar sobre les fites que s’han assolit durant els últims anys en matèria d’igualtat i, especialment, recordar els reptes que encara tenim pendents per erradicar totes les formes de discriminació contra les dones i les filletes que encara avui persisteixen en la nostra societat.

Com ha manifestat la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora ‘necessitam donar continuïtat a les polítiques dirigides a tancar les bretxes de desigualtat que encara existeixen, com la laboral i salarial, la bretxa digital, i la corresponsabilitat, incloent la relativa a la cura dels seus familiars com puguin ser els fills o els avis. Hem avançat, però encara ens queda molt camí per recórrer tots junts’.
càrrega mental les cures

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.