Gairebé 300 dones ja han pogut muntar la seva empresa amb l’ajuda del Govern i de les cambres de comerç

Un total de 293 dones de les Illes Balears han pogut desenvolupar el seu projecte empresarial, han acabat el pla d’empresa i han obert els seus negocis, amb l’ajuda del Govern i les cambres de comerç, gràcies al programa «Dona impuls».

Es tracta d’un programa a través del qual l’Institut Balear de la Dona (IBDONA), en col·laboració amb les cambres de comerç, fomenta l’emprenedoria i l’ocupació de les dones. En concret, es desenvolupa a través d’una subvenció nominativa a les cambres perquè aquestes ofereixin formació bàsica en gestió de petites i mitjanes empreses i en altres qüestions relacionades amb l’elaboració d’un projecte professional.

Mitjançant aquest projecte, les cambres de comerç ofereixen a les dones beneficiàries formació i informació sobre gestió empresarial, com ara els aspectes principals d’un model de negoci, tant des del punt de vista del mercat com des del punt de vista intern; informació bàsica sobre qüestions laborals i fiscals en l’àmbit empresarial i l’elaboració d’un pla d’empresa. A més, també impulsen la tramitació de l’alta telemàtica com a autònomes i l’alta tant en l’impost d’activitats econòmiques com en d’altres declaracions tributàries. Així mateix, les cambres de comerç es comprometen a donar el servei de comprovar la disponibilitat de noms comercials o marques per al registre del nom comercial o de la marca que es creï.

Per illes, s’han constituït 249 projectes a Mallorca, 35 a Menorca i 9 a Eivissa i Formentera. Tot i així, el Govern espera que aquest nombre augmenti, atès que hi ha un total de 675 dones que ja han iniciat el seu projecte d’emprenedoria mitjançant el programa «Dona impuls».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.