Onze comunitats autònomes, entre elles les Illes Balears, acorden destinar 400.000 euros del fons d’acció humanitària de l’AECID a Ucraïna

Les Illes Balears formen part de les 11 comunitats autònomes que han acordat amb l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) noves contribucions en acció humanitària. La Conselleria d’Afers Socials i Esports, a través de la Direcció General de Cooperació, aporta anualment 50.000 euros al fons de contingència extraordinari en el marc del conveni d’acció humanitària, que és de 600.000 euros. D’aquest total, 400.000 euros es destinen enguany a pal·liar la situació de les persones afectades pel conflicte de la guerra a Ucraïna, a través de la Federació Internacional de la Creu Roja (FICR).

La suma de 400.000 ajudarà a donar suport a la feina que fa la FICR a Ucraïna, com a entitat coordinadora que és de les Societats Nacionals de la Creu Roja tant al país com als d’acollida, i en la prestació d’assistència als més de 2 milions de persones que actualment es troben en situació de vulnerabilitat pel conflicte.

A més de les Illes Balears, Galícia, Astúries, Cantàbria, La Rioja, Múrcia, València, Canàries, Extremadura, Madrid i Castella i Lleó són les comunitats que mantenen un conveni d’ajuda humanitària amb l’AECID per finançar conjuntament organitzacions internacionals en contextos humanitaris.

El Fons de Contingència mantendrà una reserva d’almenys 200.000 euros per poder respondre amb urgència a altres possibles crisis o bé complementar les respostes esmentades a mitjan termini.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.