Inscriu-te a l’Escola de Formació Joan Francesc López Casasnovas

La premsa mundial demana suport públic mentre Rússia silencia els informes crítics

L’Associació Mundial d’Editors de Notícies (WAN-IFRA) i el Fòrum Mundial d’Editors (WEF) han denunciat les lleis penals recentment actualitzades de Rússia, que introdueixen multes, responsabilitats penals i penes de presó de fins a 15 anys per a qualsevol persona que comparteixi informació que consideri “fal- sa” l’estat sobre el desplegament de les seves forces armades.

En molts casos, la mesura ha obligat les organitzacions de notí- cies mundials i els mitjans de periodisme independents a cessar temporalment les seves operacions russes per protegir el per- sonal del processament en lloc d’autocensurar les notícies. Les poques publicacions de televisió, ràdio i impreses independents que queden a Rússia han tancat les operacions o han pres la decisió deliberada d’evitar informar del conflicte d’Ucraïna. Per a tots els mitjans, informar de manera realista sobre la situació que s’està desenvolupant és cada cop més perillós.

Per separat, les autoritats russes també han limitat l’accés a les plataformes de xarxes socials Twitter i Facebook, mentre que TikTok ha deixat de penjar contingut des de Rússia.

L’efecte combinat nega als russos corrents, així com als ciuta- dans de tot el món, la informació independent sobre els esdeve- niments al país, concretament les conseqüències de la invasió en curs d’Ucraïna.

“Deplorem els intents de criminalitzar el periodisme i suprimir els informes basats en fets com està passant a Rússia ara ma- teix”, es diu en un comunicat de WAN-IFRA i WEF.

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.