Tortugues Runners Menorca: un grup d’amics aficionats a fer quilòmetres Després de l’èxit de la primera edició de la volta a Menorca per etapes, Tortugues estan immersos en la segona

Mary Moro – Tortugues Runners Menorca està format per un grup d’amics aficionats al running i al trail running. El que va començar sent una trobada entre coneguts ha donat lloc a un col·lectiu que creix amb el pas dels dies i que comparteix alguna cosa més que carreres. Actualment es troben animats en un nou projecte solidari que consisteix en fer la volta a Menorca pel Camí de Cavalls per etapes.

Quan Oscar Abelló i Sergio Juaneda van començar a trobar-se per a compartir quilòmetres de ben segur que poc es podien imaginar que aquestes estones d’esport entre amics donarien lloc a Tortugues Runners Menorca. “Els dos primers integrants, amb la seva passió, van començar a animar a més gent a formar part de Tortugues -explica Raúl Rey-” Precisament és aquest últim qui, en arribar al col·lectiu, es va fer càrrec del tema de les xarxes socials; eina que ha fet possible donar a conèixer tant al grup com els seus projectes “tots aportem el nostre granet de sorra. La nostra filosofia com a Tortugues és molt senzilla: el que més ens agrada és simplement gaudir del camí en companyia de bons amics i fer-ne de nous.”

2a Volta a Menorca per etapes

I l’actual camí que comparteixen aquests amants del running i de Menorca és el camí històric litoral “camí històric de Menorca és el Camí de Cavalls que, amb els seus 185 km., dona la volta a tota l’illa amb paisatges tan increïbles com diferents: pots passar de veure’t envoltat de roques que et fan sentir com si estiguessis en la lluna a unes paradisíaques platges d’aigua cristal·lina. L’any passat en plena pandèmia vam decidir fer la volta a Menorca per etapes; el grup va pensar que com que contractàvem un autobús per a nosaltres, per què no obrir la iniciativa a la resta de gent? I així ho vam fer!” Tan bona va ser l’acolliment que l’èxit de la primera edició de la volta per etapes ha donat lloc a aquesta segona “en veure la bona rebuda per part de la gent, decidim obsequiar amb un petit detall a totes aquelles persones que van completar totes les etapes, sense fallar a cap. Tot això no seria possible sense els nostres patrocinadors; ells han confiat i apostat per nosaltres: Abelló Impermeabilitzacions, Autoescola Díaz, Estudi Dental, Motor&Bike, La Granja Foods, Cafeteria s’Oficina, Maneko, Hermanos Moll, Camamil·la i Poliurea Balear.”

La família creix

A la pregunta de què els està aportant a nivell personal formar part de les Tortugues contesten sense dubtar “en poques paraules, som una gran família!! Ens trobem generalment els dissabtes al matí, a les 7.30 h., a Ca Díaz; també aprofitem els dies festius per a sortir a córrer. La majoria som homes, ara aquest últim any les dones es comencen a animar; i els fiets quan hi ha alguna carrera on ells poden córrer també ens acompanyen. Les edats són molt variades: van des dels 55 fins als 5 anys que té el més petit. Molts de nosaltres no ens coneixíem, ha estat arran d’aquest grup; la veritat és que ens avenim molt bé. Ja no sols ens veiem per a córrer, també fem trobades amb les famílies per a menjar. Fins i tot aquest mes d’abril un gran grup de nosaltres partim a Formentera amb l’excusa d’una carrera.”

Després de saber una mica més d’aquest grup de gent, ens pot venir una pregunta al cap: qui pot ser una Tortuga? “Tothom pot ser una Tortuga! Entre el grup valorem i decidim, ja que no volem mal ambient.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.