Alaior aconsegueix 1.230.000 euros de Fons Europeus per a dos projectes turístics

Cala en Porter

L’Ajuntament d’Alaior ha aconseguit finançament dels Fons Europeus per a dos importants projectes turístics i mediambientals. En primer lloc, la dotació de clavegueram a les urbanitzacions de Son Vitamina i Cales Coves, concretament 760.000 euros. D’altra banda, Alaior també rebrà 470.000 euros més per substituir tota la il·luminació de la urbanització de Torre-solí per tecnologia LED .

Aquests dos projectes són només una part dels presentats pel consistori a diferents convocatòries. Així ho ha assenyalat l’alcalde d’Alaior, José Luis Benejam, «estem satisfets, però continuarem treballant per obtenir més fons per al municipi».

A banda, ha destacat que a part de projectes turístics, també han presentat iniciatives de caràcter social crucials com és el nou Centre de Dia.

«Donem compliment a un dels objectius del consistori alaiorenc, concretament el de tenir totes les urbanitzacions amb clavegueram. Des de fa anys es buscaven fons per a una iniciativa que pretén millorar el cicle de l’aigua, i amb la bona notícia de l’acceptació del projecte, fem un pas més», ha expressat Benejam.

En aquest sentit, la dotació de sanejament a la urbanització de l’Argentina acabarà aquest any, per la qual cosa restava pendent Son Vitamina i Cales Coves.

El projecte, que ja té llicència municipal, consisteix en una primera fase de canalitzar i unir les dues urbanitzacions amb la construcció de les seves respectives estacions de bombejament, per preparar així la futura connexió amb la depuradora de Cala a Porter, que es faria en una segona fase més petita i que encara es troba en tràmit, atesa la complexitat d’autoritzacions pel seu pas per sòl rústic.

El segon projecte acceptat per ser finançat amb Fons Europeus és el canvi a tecnologia Led de tota la il·luminació de la urbanització de Torre-solí, una urbanització històrica que necessita un impuls per millorar les seves infraestructures, com ja s’ha fet aquests darrers anys a Sant Jaume.

Cal recordar que fa poc més d’un any l’Ajuntament d’Alaior va realitzar la recepció urbanística de la zona, per la qual cosa a partir d’ara n’assumeix el manteniment.

Els següents passos a donar, previs a la licitació de les obres, seran la signatura dels respectius convenis entre les administracions implicades.

Els dos projectes han estat acceptats a la branca Turística dels Fons Europeus, concretament en el marc del Component 14 Inversió 1 del Pla de Recuperació Transformació i Resiliència, formant part dels 3.653.500 euros que ha rebut Menorca.

El batle d’Alaior ha defensat finalment «la necessitat d’aconseguir que totes les urbanitzacions de Menorca comptin amb infraestructures de clavegueram, evitant així les fuites i els abocaments incontrolats d’aigua sense depurar al mar. La nostra illa és un tresor que hem de cuidar i aquests projectes porten implícita una millora mediambiental, una millora de la imatge turística i una millora als serveis dels nuclis turístics».

A més, ha recordat que «totes les administracions hauríem d’anar plegats també pel que fa a la recollida d’aigües pluvials, la canalització a través de torrents i arribada al mar».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.