Es Castell se suma a l’Hora del Planeta 2022 Enguany s'apagaran els llums de la plaça de s'Esplanada, l'edifici de l'Ajuntament i del molí de Sant Creu

 

El dissabte 26 de març, l’Ajuntament des Castell se sumarà a l’Hora del Planeta, un esdeveniment d’àmabit mundial que cada any serveix per conscienciar la societat sobre la necessitat de prendre mesures contra l’escalfament global i la contaminació atmosfèrica, així com estalviar energia i disminuir la contaminació lumínica.

Enguany s’apagaran els llums de la plaça de s’Esplanada, l’edifici de l’Ajuntament i del molí de Sant Creu, en horari 20.30 a 21.30 hores.

Més que un símbol

L’Hora del Planeta és un esdeveniment organitzat per World Wide Fund for Nature (WWF), que se celebra l’últim dissabte de març de cada any i que consisteix en una apagada elèctrica voluntària, en què es demana a ciutadans, empreses i comunitats que apaguin els llums i altres aparells elèctrics durant una hora.

L’Hora de l’Planeta va néixer a Sydney en 2007 com un gest simbòlic per cridar l’atenció sobre el problema del canvi climàtic. Un senzill gest que consisteix a apagar els llums d’edificis i monuments durant una hora.

Una acció que amb els anys s’ha convertit en un moviment mundial del qual ja formen part milers de ciutats de 188 països, que en passades edicions van apagar més de 17.000 monuments i edificis tan emblemàtics com la Torre Eiffel.

Un símbol amb el qual volem recordar que la naturalesa és el sistema de suport vital del planeta, que ens brinda tot el que necessitem, des de l’aire que respirem fins a l’aigua que bevem i els aliments que mengem i que hem de defensar-la ara per salvaguardar la salut del nostre planeta i, al seu torn, la nostra pròpia salut i benestar.

L’Hora de l’Planeta uneix ciutadans, empreses, ajuntaments i institucions per lluitar contra el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat. Tots i totes sumem a aquesta lluita perquè el propòsit d’aquest moviment no és “només apagar la llum”, és conscienciar-nos i actuar contra el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.