L’emblemàtic Jaume II es reinventa amb Sergi Bosch al capdavant Jaume II renova les seves instal·lacions i la seva carta

Mary Moro – Jaume II sempre ha estat un punt de trobada de ciutadellencs i ciutadellenques. Situat en la plaça del mateix nom, el local va canviar de mans el passat mes de juny; des de llavors, i amb el conegut restaurador Sergio Bosch al capdavant, una sèrie de novetats han fet d’aquest emblemàtic bar restaurant un lloc encara més atractiu, conservant l’essència que l’ha portat a convertir-se en un referent dins de la gastronomia local.

Sergio o Sergi Bosch, com ell mateix es presenta “em diuen de les dues maneres per igual”, que porta tota la seva vida dedicada a la restauració, al capdavant de diferents locals de Ciutadella “especialment pizzeries; encara que també m’ agrada la bona cuina, amb això em refereixo a la cuina més elaborada”, és qui actualment trobem com a cara visible de Jaume II. L’emblemàtic restaurant i punt de trobada dins Ciutadella, va canviar de mans el passat mes de juny “ darrere d’ aquest nou projecte, principalment, estem la nostra família: germans, nebots i cunyats; tots amb la mateixa intenció que no és cap altra que intentar que la gent que ens visita se senti còmode i satisfeta, cosa que sembla senzilla però no és fàcil quan abastes tant de producte: cafès, berenars, dinars i sopars. Nosaltres el portem des de principis de juny del 2021; les primeres setmanes vam comptar amb la col·laboració  del matrimoni que tants de sacrificis havien hagut de fer per portar un local tan gran i amb un horari tan ampli.”

Berenars, menús, pizzes, entrepans, cafès i canyes.                    Una oferta variada

El Jaume II segon actual és un bar, una cafeteria i un restaurant que ofereix des d’un cafè fins a un bon menú com el que tenen de cap de setmana “ el menú de cap de setmana és un menú

pensat i elaborat per arribar a tothom. Als nostres berenars els clients podren triar entre les diferents pastes fresques i dolços de la nostra panaderia o escollir pa acabat de fer al gust. I, com és habitual a Jaume II, mantenim tota la gent de barra que ara que poden la tornen a disfrutar tot el dia: canyetes al migdia, a mitja tarda i per la nit. Torna a ser un lloc de trobada, a tota hora. Oferim tot el que ofereix un bar cafeteria amb una panaderia pròpia que també té els seus propis clients; ells ens trien pel nostres pa i rebosteria acabats de fer. Estem fent feina per oferir un bon menú de migdia, principalment amb producte de temporada, plats d’ aquí, casolans i amb una bona varietat, per no avorrir al client: una bona llista de tapes i racions, panets, hamburgueses i, com no! la nostra carta de pizzes; tothom a Ciutadella sap que a un local on hi sigui jo no poden faltar les pizzes!”

L’essència del lloc és la mateixa: fer sentir al client com a casa. Aquesta mateixa voluntat és la que ha portat als nous propietaris a realitzar unes certes reformes i recuperar espais una miqueta oblidats “hem recuperat el saló, que es pot reservar per a celebracions i reunions familiars i d’amics o companys de feina. També la porxada i el pati, on hem instal·lat diferents àrees per als més menuts de la família; i un racó per als al·lots on poder venir a fer una cola. Sense oblidar-nos de la nostra terrassa i la barra.”

I una vegada estem asseguts a la taula, quin plat triem? Amb tan àmplia oferta, què ens recomanen? “No tenim un plat estrella perquè el que volem és que la gent disfruti del que li vingui de gust, però volem destacar el menú de migdia i les pizzes, que són fetes a mà i al moment. Els clients de Jaume II són gent molt normal i molt correcta; treballadors que s’aturen per venir a prendre i menjar allò que els hi ve de gust, tot depenent de l’hora del dia. Jo crec que en aquests sis mesos ja som com una familia: això és per na Marieta, i aquest cafè amb llet és per en Joan. Ara hem passat un temps complicat per culpa de la pandèmia que ja fa massa que ens acompanya. No vam tenir Sant Joan, el Nadal va ser diferent, un cap d’any també difícil i, sobretot en el nostre cas, amb poca ajuda per part de les institucions.

Jaume II és un símbol dins Ciutadella, penso que és degut a la quantitat d’ anys que porta al servei de tot el poble. No estem al centre però estem a una plaça que tot ciutadellenc i ciutadellenca coneix. A jo tot me va bé quan parlem de menjar, però per dir-te què triaria del menú d’aquesta setmana, sense cap mena de dubte faria de primer canons amb conill i de segon un bon plat de conill amb ceba i ho acabaria un troç de greixera de monyaco, i que no  i falti una copa de vi.

El cap de semana de primer no ho tinc clar, em costaria decidir-me, però de segon un troç de porcelleta o una cuixeta de cabrit i, perquè no, un calamar relleno. Últimament molts dels nostres plats em recorden a la cuina de muare, fets amb ganes i carinyo.”

No ens ho posen gens senzill a l’hora de triar, però qui necessita fer-ho?! Al matí un te o un cafè amb un entrepà o una mica de rebosteria, al migdia una canya ben fresqueta amb unes olives, després el menú del dia i a la nit una pizza? Això el dilluns; el dimarts podem optar per una altra de les opcions. Sempre al gust!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.