Visita guiada a la desnitrificadora des Castell La visita tindrà lloc el pròxim 22 de març, a les 17.30 hores, i servirà per conèixer el funcionament d'aquesta instal·lació.

 

Amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, la Regidoria de Medi Ambient des Castell i l’empresa Hidrobal organitzen una visita guiada a la planta desnitrificadora des Castell (dipòsit de Trepucó).

La visita tindrà lloc el pròxim 22 de març, a les 17.30 hores, i servirà per conèixer el funcionament d’aquesta instal·lació.

La duració aproximada de la visita serà d’una hora.

Les persones interessades es poden inscriure al correu: oficinamao@hidrobal.net

En què consisteix el procés de desnitrificació de l’estació des Castell?

Menorca s’abasteix d’aigua d’origen subterrani, però alguns pous de l’illa tenen una elevada concentració de nitrats procedents del sòl que passen als aqüífers. La presència de nitrats en el sòl és causada per la degradació de la matèria orgànica o bé per l’explotació ramadera i agrícola.

Els nitrats a l’aigua ocasionen que aquesta tingui un ús limitat; així, grups sensibles com lactants, dones embarassades o persones amb anomalies en l’hemoglobina han d’evitar la seva ingesta.

L’estació desnitrificadora des Castell es va inaugurar l’any 2016, i permet reduir fins a valors correctes els nitrats de l’aigua. Es tracta d’un sistema pioner, mitjançant el qual l’aigua potable se sotmet a un procés d’electrodiàlisi reversible (EDR). Sobre l’aigua s’aplica un voltatge de corrent continu que provoca la separació de partícules suspeses i dissoltes en l’aigua, incloent-hi els ions en solució generant canals d’aigua desmineralitzada que es recull en dipòsits. D’aquesta manera el sistema elimina eficaçment els nitrats i nitrits, complint així amb la normativa vigent i eliminat les limitacions en l’ús de l’aigua des Castell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.