El Govern estrenarà un programa d’ajuts de formació de professorat universitari Serà la primera vegada que el Govern faci aquest tipus de convocatòria, que es complementa amb altres ajuts existents

 

El Consell de Govern ha donat llum verda a una convocatòria d’ajuts de formació de professorat universitari (FPU). Aquesta línia d’inversió servirà per dotar de personal acreditat les àrees que tenguin dèficit estructural i també per a les corresponents subvencions per a taxes acadèmiques.

Serà la primera vegada que el Govern de les Illes Balears posa en marxa una convocatòria d’aquest tipus i que es complementarà amb el programa FPU del pla estatal i, per descomptat, amb els programes FPI i FPI-E que manté la Secretaria Autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística, com també amb les corresponents convocatòries FPI del pla estatal.

La situació docent dels diferents departaments de la Universitat de les Illes Balears ha posat de manifest la necessitat d’un programa d’ajuts FPU, especialment en els àmbits de ciències de la salut, particularment a Medicina i Infermeria, i enginyeries i matemàtiques.

Pel que fa al Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l’Educació, aquesta convocatòria resulta especialment interessant per poder atendre una demanda sostinguda que no s’ha pogut acabar de resoldre i que ha generat un desequilibri entre el potencial i la capacitat per respondre-hi.

Finalment, pel que fa als departaments de Dret Públic, de Dret Privat i, dins el de Filologia Espanyola, Moderna i Clàssica, en l’orientació d’Estudis Anglesos, la convocatòria garanteix una formació estable de personal que portarà a una consolidació dels departaments.

Ara serà la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura l’encarregada de tramitar un expedient de despesa pluriennal de 782.034,08 € repartits entre 2022 i 2026.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.