L’IME ret homenatge a la figura de Josep Massot i Muntaner Josefina Salord en moderarà l’acte, que serà el pròxim divendres, 18 de març, a les 19:30h

Amb la presentació de Josep Massot i Muntaner. El combat per la història, de l’historiador David Ginard, i El monjo, l’historiador i l’editor. Homenatge a Josep Massot i Muntaner, del filòleg i escriptor Jordi Manent, l’Institut Menorquí d’Estudis es suma als actes d’homenatge al gran intel·lectual mallorquí, en el seu 80è aniversari.

 En paraules de Josefina Salord, en la seva contribució al segon dels llibres anteriorment esmentats, “la cultura de Menorca dels anys vuitanta ençà no es pot explicar sense l’actuació, la presència i l’acompanyament de Josep Massot i Muntaner tant pel que fa al mestratge exercit com a la generositat demostrada”. Estretament vinculat a l’IME, del qual n’és membre d’honor, Massot i Muntaner ha col·laborat durant més de quaranta anys i de forma incansable amb entitats i estudiosos de Menorca per promoure i difondre la recerca sobre la història i la cultura de Menorca més enllà de les fronteres illenques.

La figura de Massot i Muntaner està estretament lligada a la l’ordre benedictí del Monestir de Montserrat, a Catalunya. Des de l’any 1971 és director de les Publicacions de l’Abadia de Montserrat i ha dedicat bona part de la seva vida a la investigació i difusió de la història i la cultura. Entre d’altres reconeixements, Massot i Muntaner és Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (2012), és doctor honoris causa per les universitats de València i de les Illes Balears i rebé la Creu de Sant Jordi l’any 1996.

 L’acte d’homenatge tindrà lloc aquest divendres, dia 18, a Ca n’Oliver, a partir de les 19:30h. A banda dels autors dels llibres, intervendrà per presentar i moderar l’acte Josefina Salord, membre de l’IME i investigadora (historiadora) cultural.

com a moderadora. L’organització d’aquest acte s’ha dut a terme en col·laboració entre el Consell Insular de Menorca, l’Ajuntament de Maó i l’Institut Menorquí d’Estudis.

 Per assistir, cal apuntar-se escrivint un correu a adm.ime@cime.es. Les places són limitades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.