Dia Mundial de l’Activitat Física Substituir 30 minuts al dia de sedentarisme per 30 minuts al dia d'activitat física moderada i vigorosa es relaciona amb millor salut cardiovascular

La substitució de 30 minuts de sedentarisme per 30 minuts d’activitat física moderada i vigorosa és el que mostra una relació més forta amb la prevenció de l’aparició de factors de risc per a la salut, com per exemple: el sobrepès i l’obesitat, el sucre en sang o el colesterol.

La síndrome metabòlica és un conjunt d’alteracions tals com el sucre en sang, colesterol o tensió arterial elevada que augmenten el risc de patir malalties, està demostrat com es poden revertir aquests efectes negatius, i sembla ser que substituint el temps de sedentarisme per temps d’activitat física moderada i vigorosa és la manera més efectiva per mantenir la salut cardiovascular.

Des del Servei d’Esports del Consell Insular de Menorca s’està organitzant l’activitat “Mou-te per viure”, per celebrar la segona edició del Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF) a través de programa Menorca Borina. L’esdeveniment es durà a terme la setmana del 4 al 10 d’abril.

Després de l’èxit de l’edició de l’any passat, repetim format. Es tracta de sumar sinèrgies, d’ aconseguir una fita comú que respon a la idea que promou la campanya. Mou-te per viure. Es pretén conscienciar envers la lluita contra el sedentarisme, la promoció de l’activitat física, combatre la inactivitat i en definitiva promoure la millora de salut des d’ una ferma aposta cap a una vida activa amb el foment d’ hàbits saludables.

Un repte col·lectiu que té com finalitat sumar entre totes les persones que hi participin el nombre més alt de km possible. Per sumar km els participants i les participants han d’anar caminant, corrent, nedant, en bicicleta, en caiac o altres modalitats que permetin quantificar-los per després i compartir-ho per Instagram o correu electrònic a menorca.borina@gmail.com.

L’objectiu fonamental d’aquesta activitat és sensibilitzar mitjançant l’esforç col·lectiu i visualitzar els reptes que s’aconsegueixen com a eina fonamental per aconseguir l’hàbit que genera una vida saludable. Els premis a l’esforç i a la originalitat també hi tindran cabuda.

El servei d’esports sortejarà una bicicleta elèctrica entre totes les persones que participin. En concordança amb la mateixa línia, els vuit municipis de Menorca se sumen a la iniciativa i ofereixen per als seus residents premis com un mes d’activitat física gratuïta en el seu servei municipal o vals de compra de material esportiu en el seu municipi, entre d’altres. A més diferents empreses del sector esportiu també hi col·laboraran amb premis relacionats amb l’àmbit de l’activitat física i l’esport.

Per participar d’ aquesta iniciativa les persones interessades hauran de publicar a Instagram etiquetant a Menorca illa de l’esport una fotografia fet exercici físic dient els kilòmetres fets, el nombre de persones que hi han implicades i emprant les següents etiquetes: #DMAF22MENORCA i posar el hashtag amb el nom del municipi de residència.

Una altra manera de participar-hi en el sorteig és enviar un correu amb tota la informació esmentada abans a menorca.borina@gmail.com.

Enguany es volen superar els 13.427,37 kilòmetres de l’any passat,

Et sumes al repte?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.