Discriminació tecnològica al nucli antic

Que en ple segle XXI, el segle de les tecnologies el nucli antic de Ciutadella no tengui fibra òptica i problemes de connectivitat a la xarxa wif, sembla com ha descrit una comerciant a les xarxes, una història de terror i a la vegada surrealista.

Des de les Administracions no es pot negar l’accés a les noves tecnologies a un sector de la població que ja de per sí pateix massa discriminacions i greuges comparatius amb la resta d’habitants. No es pot negar a comerços, locals de restauració i hotels ubicats en el nucli antic que tenguin accés a la fibra òptica i senyal de wifi en condicions per a poder emprar, per exemple, els datàfons, o una persona que des de ca seva vol fer teletreball pugui descarregar i enviar arxius amb normalitat, o bé poder veure sense talls la televisió per cable.

No és de rebut que els edificis que acullen Administracions Públiques al nucli antic sí que tenguin aquestes avantatges tecnològiques i la resta de residents i empresaris no.

No és de rebut que s’hagin obert carrers i s’hagin tornat a tapar i no s’hagin soterrat els cables d’electricitat i telefonia (adsl) i ara es digui des de les Administracions (Ajuntament de Ciutadella) que no es dóna permís per a instal·lar la fibra òptica perquè el pla especial d’usos no ho contempla, si bé hi ha que recordar que aquesta normativa es va fer quan no existia la fibra òptica i des de l’Ajuntament no s’ha fet cap passa per adequar el pla del nucli antic a les noves demandes.

Els que resideixen i tenen els seus negocis al nucli antic no poden ser menyspreats per l’Ajuntament, que no fa sinó fomentar diferències entre la ciutadania sols pel lloc on tenen fixat el seu negoci o residencia.

L’accés a la fibra òptica, al wifi en condicions, a poder teletreballar des de casa, a poder treballar amb normalitat fent us de les xarxes i datàfons dels dels negocis ha de ser una cosa fàcil, normal i del dia a dia a qualsevol ciutat turística i comercial, excepte a Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.