L’Ajuntament de Ciutadella sol·licita reforços de policies locals de tot Balears per a les festes de Sant Joan

Foto: Antxón Castresana©

L’Ajuntament de Ciutadella ha acollit aquest divendres una reunió de la Junta de Seguretat de les Festes de Sant Joan, amb la participació de representants dels diversos cossos i organismes de seguretat, així com del Govern balear i de la Delegació del Govern central a Balears. L’encontre ha servit per a posar damunt la taula les peticions de reforços de seguretat en cas que les festes es puguin celebrar en la seva totalitat.

En aquest sentit, des de l’Ajuntament de Ciutadella s’ha sol·licitat la col·laboració d’altres cossos i administracions per complir al 100 per cent el Pla Director de Seguretat de les Festes de Sant Joan. Per a què açò sigui possible, s’ha demanat la presència d’agents de Policia Local d’altres municipis de Menorca i també de les altres illes, per tal de poder satisfer totes les necessitats marcades al Pla Director. Tot i que aquest document ara està en revisió, i que el mes de maig es farà una reunió tècnica per afinar definitivament els nombres, s’estima que serien necessaris uns 130 agents en total. Durant la Junta de Seguretat s’ha sol·licitat també un reforç en la presència de la Policia Nacional a Ciutadella durant aquestes dates.

Des de l’Ajuntament es pretén que el reforç de seguretat s’extengui més enllà dels dos dies amb major afluència de gent (23 i 24 de juny), i que pugui estar vigent entre els dies 17 i 25 de juny, per cobrir així el cap de setmana en què se celebra el Dia des Be, i els dies que queden entremig d’aquesta celebració i Sant Joan. De fet, les previsions amb què es treballa – en el cas que es puguin celebrar les festes – és que l’afluència de gent sigui similar a la de l’any 2019.

Durant la Junta de Seguretat s’ha demanat també la presència de reforços del cós de Protecció Civil, procedents d’altres pobles de Menorca i també de les altres illes. A la vegada, s’ha recordat i reafirmat el compromís de l’Ajuntament de treballar amb les companyies navieres per fer una tasca de conscienciació dels visitants que arriben a Ciutadella en aquestes dates i controlar el consum d’alcohol a l’interior dels vaixells.

La batlessa de Ciutadella, Joana Gomila, ha destacat «la bona predisposició de les diferents administracions davant unes festes, les de Sant Joan, que han esdevingut ja supramunicipals i que necessiten de la col·laboració de tots per a fer-les possibles, segures i que segueixin essent com volem que siguin».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.