“Talaiòtics i Myotragus”, el joc de rol per a descobrir Menorca Talaiòtica Aquesta activitat es farà el 2, 9 i 30 d’abril a tres jaciments de tota l’illa, i és una de les accions que recull el Pla de Comunicació de Menorca Talaiòtica.

“Talaiòtics i Myotragus” és el nou joc de rol per a descobrir Menorca Talaiòtica que tindrà lloc els propers 2 d’abril a Trepucó, 9 d’abril a Torre d’en Galmés, i 30 d’abril a Son Catlar, de 10:30 a 13 h. Aquesta activitat familiar està organitzada pel Consell Insular de Menorca conjuntament amb l’empresa Juga Cultura, i forma part de les accions previstes en el Pla de Comunicació de Menorca Talaiòtica per tal de posar en valor, dinamitzar i difondre la cultura talaiòtica.

Amb una durada aproximada de 2 hores i 30 minuts, en l’activitat participaran un màxim de 25 persones per dia (adults i infants a partir de 8 anys), que podran descobrir com era la vida dels nostres avantpassats amb aquest original joc de rol immersiu. L’objectiu final és donar a conèixer la cultura talaiòtica: els diferents elements constructius; el paper de cada persona i la seva aportació al poblat; les jerarquies socials; com s’organitzaven i relacionaven els talaiòtics; i com es defensaven dels posibles perills de l’exterior. L’estratègia, la imaginació, l’esperit competitiu i les habilitats comunicatives seran claus per aconseguir la victòria.

Història del joc
És l’any 500 aC, entrem al darrer període de l’època talaiòtica. Des de fa uns dies, estan ocorrent fets mai vistos. Encara que els humans pensen que els Myotragus es van extinguir, la realitat és que un grup ha aconseguit sobreviure tot aquest temps amagat dels humans. Aquest grup de Myotragus supervivents, cada vegada més reduït i en un últim esforç, està portant a terme un pla per acabar amb els talaiòtics i evitar així l’extinció definitiva. Amb l’ajuda de la sacerdotessa, els Myotragus han adquirit l’habilitat de fer-se passar per talaiòtics, everinant al llarg de la nit als talaiòtics i talaiòtiques del poblat. El verí està el.laborat amb Amanita Phalloides, un dels bolets més mortífers de l’illa. Durant el dia, els talaiòtics decidiran en assemblea, desenmascarant un per un la identitat dels possibles Myotragus. Aconseguiran els Myotragus enverinar a tots els talaiòtics? O els talaiótics descobriran als Myotragus abans?

Així doncs, els participants es dividiran en dos bàndols: els talaiòtics i els Myotragus, enfrontats per la supervivència d’aquests últims. L’activitat es desenvoluparà en dues parts:

1. En primer lloc es farà un recorregut pel poblat, mentre es narra la història del joc i s’expliquen els diferents elements arquitectònics, la vida i costums de l’època talaiòtica. En aquesta part s’aniran descobrint els personatges que més tard es faran servir en el joc.

2. La segona part és la de desenvolupament del joc de rol. Es jugarà amb tots els participants asseguts en cercle, i cadascun exercirà el rol que se li hagi assignat aleatòriament amb una carta.

“Talaiòtics i Myotragus” combina hipòtesis científiques amb la imaginació i la fantasia. En tot moment es farà saber als participants quina part és realitat i quina ficció, emprant elements visuals.

El cost d’aquesta activitat és assumit pel Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca. Les places són limitades, cal inscripció prèvia al correu jugacultura@gmail.com o via whatsapp al 676 83 60 21, indicant nom i edat de cada participant, i telèfon de contacte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.