El PP critica la “falta de concreció  i cuantificació econòmica” dels  anuncis d’Armengol davant la pujada de preus de la llum i la benzina

Palma  23 de març de 2022. El portaveu del Partit Popular al Parlament, Toni Costa, ha criticat avui “la falta de concreció” i “falta de cuantificació econòmica” de les mesures anunciades per la presidenta Francina Armengol a la reunió celebrada avui entre Govern, partits i agents socials davant la crisis per la pujada dels preus de la llum i de la benzina agravada per la guerra a Ucraïna. “Les mesures autonòmiques no tenen ni un número. Hem demanat concreció i sortim de la reunió sense cap concreció. Ens genera una profunda decepció”, ha lamentat el portaveu popular a la sortida de la reunió amb el Govern.

Costa, que ha insistit en que el Partit Popular ha participat a la cita d’avui per “l’excepcional situació que es viu”, però que “ni forma ni formarà part del Pacte de Reactivació”, ha denunciat també no haver estat informat de les mesures fins haver arribat a la mateixa reunió, malgrat haver demanat coneixer qualsevol mesura amb anterioritat.

“Noltros li hem dit a Armengol i als consellers presents que aprovin divendres a Consell de Govern extraordinari un decret llei amb les mesures urgents amb crèdit extraordinari i la resposta ha estat el silenci més absolut”, ha explicat Costa, qui ha mostrat la seva preocupació de que “el Govern no sigui conscient de la realitat que viuen transportistes, agricultors, ramaders, taxistes o pescadors”.

El portaveu popular ha insistit en la necessitat de concretar les ajudes als sector afectats per l’encariment, baixar imposts com l’IRPF, un IVA súperreduit a la llum i la benzina, la reducció de l’Impost als Hidrocarburs, ampliar els plaços de devolució de crèdits ICO i ISBA, concretar ajudes contra la pobresa energètica o la tramitació urgent del Règim Fiscal de les Illes Balears impulsat pel Partit Popular.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.