Actes 8 Març

Casa Primicia Criança 2017 Un monovarietal Ull de Llebre amb 12 mesos en bota de roure americà

Gràcies a Vinum Menorca per aquesta setmana us presentam un vi negre de DOQ Rioja. Es tracta del Casa Primicia Criança 2017. Un monovarietal Ull de Llebre amb 12 mesos en bota de roure americà. Es tracta d’un vi de la zona de la Rioja Alavesa i de la població vinícola de Laguardia, on s’elaboren alguns del millors vins de la Denominació d’Origen Qualificada.

Nota de tast

Aspecte: Cirera robí de capa mitjana amb ribet color teula. Atractiu en copa.

Nas: Bona intensitat fruital i fusta que s’integren a la perfecció amb molt bon criteri.

Boca:  Entrada amable, tanins suaus, lleugeres notes balsàmiques. Equilibrat i saborós.

Maridatge

És un vi ideal per a compartir amb amics anant de pintxos i tapes, a més de taules de formatges, plats de pasta on predomini la carn, panaderes, carns vermelles al caliu, i anyell i porcella al forn entre altres.

Per acompanyar entrants com pernil d’aglà, embotits i formatges ibèrics, formatge amb romaní de Binigarba, formatge semi curat de Son Piris, els formatge Cala Blau i Cala Blanc de Sa Canova, o bé uns xoriços al vi o unes croquetes casolanes de bullit.

Llengua amb tàperes del Bar Bananas a Ciutadella. Foto: Bep Al·lès©

Marida a la perfecció amb les tapes de cuina menorquina com una llengua amb tàperes, carn amb salsa o amb fesols, un bacallà amb pebres, pilotes amb tomatigat o amb salsa d’avellana, panxa carn amb pebres, carn amb esclata-sangs, esclata-sangs al caliu.

Macarronada de carn. Foto: Bep Al·lès©

Li van bé els plats de pasta tradicionals com les macarronades de carn, de bolets o de peix. Els canelons o la pasta amb salses on la carn és la protagonista.

Ciurons amb panxa. Foto: Bep Al·lès©

Per acompanyar plats hivernals com les panaderes de coll de be o de porc, ciurons amb panxa, cuinat de mongetes amb sobrassada, llenties amb cuixot. Carns estofades o amb salsa.

Mitjana de vedella menorquina a la brasa. Foto: Bep Al·lès©

Si ens agrada la carn de vedella o de bou a la brasa, és el vi ideal per acompanyar una mitjana amb 30 dies de repòs, un entrecote de vermella menorquina, una panadera de vedella, entrecote al pebre o al formatge de Menorca.

Costelles de cabrit al caliu. Foto: Bep Al·lès©

Costelles de be arrebossades, costelles de cabrit a la graella, costelles de be o cuixa de be al forn amb patates, porcella o cabrit al forn també seran ideals per al seu maridatge.

Si voleu saber més d’aquest clàssic de La Rioja, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.