Lavia+ Vinyes d’altura, vi negre ecològic dels cellers MGWines Està elaborat amb Monastrell i compta amb 92 punts Parker, a més de premis nacionals i internacionals.

Bep Al·lès. Ciutadella – Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un gran vi negre ecològic dels cellers MGWines, de la família Miñano Gómez, elaborat per l’enòloga Laura Ramos. Es tracta del Lavia+ Vinyes d’altura, elaborat amb ceps vells de 41 anys i que pertany a la DO Bullas, de la regió de Múrcia i elaborat amb Monastrell. 92 punts Parker, a més de premis nacionals i internacionals.

Nota de tast

Vista: Color vermell cirera amb capa mitjana.

Nas: Intens, amb aromes balsàmics de cedre originaris de la seva criança en botes de roure francès. Records a fruites del bosc, eucaliptus i pebre bo.

Boca: Equilibrat amb protagonisme dels fruits del bosc. Sedós, fresc i amb un final llarg

Maridatge

Espatlla de cabrit al forn. Foto: Bep Al·lès©

Carns vermelles, plats de caça, carns a la brasa, verdures a la graella i bolets.

Mitjana de vaca vermella de Menorca a la graella; reposada 55 dies. Cafè Balear. Foto: Bep Al·lès©

Mitjanes de vaca vermella de Menorca reposada 45 dies, fetes a la graella amb llenya d’alzina. Entrecote al formatge vell de Menorca, llomillo de vedella amb salsa de formatge Cala Blau.

Llom amb col i sobrassada a la menorquina. Foto: Bep Al·lès©

Costelles de cabrit, de be o de porc a la graella, xurrasco a la brasa, pollastre al grill, conill a la graella acompanyat d’all i oli… ideal per a barbacoes i també per a plats de cuina menorquina com un llom amb col i sobrassada.

Sopes mallorquines amb esclata-sangs. Foto: Bep Al·lès©

Marida amb plats de cullera com les panaderes de coll de be o unes sopes mallorquines com també li van bé plats de carn com uns peus de porc amb tomatigat, xenc amb pebres vermells, carn amb salsa, fetge fregit amb all i julivert, ronyons al Jerez, porcelles i bens al forn.

Sírvia amb pebres vermells. Foto: Bep Al·lès©

També és una bona opció per a plats de peix com la panadera de bacallà amb ous durs, un marmitako de tonyina, unes sirvioles amb pebres vermells, pop amb cebes o uns verats al caliu.

Si voleu saber més d’aquest vi especial, atractiu i noble, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.