Setmanari El Iris de l’11 de gener de 1947

El Setmanari El Iris de l’11 de gener de 1947, a la portada hi publicava un report de l’apotecari Josep Cavaller Piris, entorn a la reconquesta de Menorca per Alfons III al 1287 i de la celebració d’aquesta amb “la tradicional festa cívica i religiosa, des de 1288”.  La secció “Història Cabal” publicava que al 1782 a Ciutadella hi havia 6.253 habitants. L’ofici amb més gent era el de pagès amb 921 persones que s’hi dedicaven, on s’hi havia de sumar 69 jornalers i 30 hortolans, mentres que el segon ofici on més gent s’hi dedicava era el de mariner amb 197 persones a les que s’hi podien sumar els 60 pescadors amb base al port de Ciutadella.  El primer de gener s’havia inaugurat la secció clàssica i folklòrica de la Capella Davídica, i la benedicció del local destinat al seus assaigs a l’antiga església de Sant Josep.

El 5 de gener havien arribat a Ciutadella els Reis d’Orient, i ho havien fet muntats damunts cavalls i seguits del seu seguit, servidors i també dels cotxes plens de joguines per a repartir aquella nit.

El CD Ciudadela havia guanyat per 3-1 al CD Menorca i seguia líder del Campionat de Menorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca