Sánchez justifica haver fet ara el gir amb el Sàhara perquè veu una “finestra d’oportunitat” per resoldre el conflicte El president espanyol subratlla la "complexitat" de la qüestió i la importància de la relació amb el Marroc

 

ACN Madrid – El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha justificat haver fet ara el gir sobre el Sàhara Occidental perquè veu una “finestra d’oportunitat” per resoldre el conflicte amb el nomenament d’un nou enviat especial de les Nacions Unides a l’octubre de l’any passat. En una compareixença aquest dimecres al matí al Congrés, Sánchez ha defensat que Espanya ha de tenir un “paper actiu” i ha assegurat que després de 46 anys s’albira la possibilitat d’obrir una negociació entre les parts que permeti assolir una solució “mútuament acceptable”. “Espanya considera la proposta marroquina com la base més seriosa per a la resolució”, ha dit, i ha insistit que les Nacions Unides han de ser “el marc per solucionar-ho”.

Sánchez ha reivindicat que la postura adoptada és el camí de la “política real” que permet donar “estabilitat i seguretat” a Espanya i a les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla. El president del govern espanyol ha afirmat que cal assegurar que el trànsit migratori és “segur i fluid”.
“El Marroc és un soci estratègic i indispensable”, ha dit, i ha defensat haver engegat aquesta “nova etapa en les relacions” amb aquest país que permetrà “defensar els interessos d’Espanya”.

El cap de l’executiu espanyol ha negat que s’hagi produït un gir i ha dit que cal parlar d’un “pas més en el camí iniciat fa 14 anys” quan Marroc va fer la proposta d’autonomia. Sánchez ha negat que tingui “desinterès ni desatenció al patiment del poble sahrauí”.

Sánchez ha demanat a l’oposició que tingui en compte la “complexitat” de la qüestió en les valoracions del posicionament del govern espanyol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.