El Caragol des Born d’enguany, amb quatre voltes

Segons ha pogut saber El Iris, el Caixer Senyor de l’actual bienni, Borja Saura García, ha proposat a l’Ajuntament allargar alguns actes de les festes per tal de poder gaudir una mica més d’aquest Sant Joan després de dos anys sense celebració. “El poble de Ciutadella s’ho mereix” sembla que són les paraules exactes que ha dit el Caixer Senyor a algunes persones relacionades amb la organització de les festes i amb qui està en contacte permanent.

Borja Saura contempla afegir una volta als Caragols des Born, de Santa Clara el matí i des Pla; als dos de Santa Clara dels vespres sembla que no es farà per deixar descansar a la gent major que viu al centre del poble.  També s’està mirant d’afegir dues carotes més als Jocs des Pla (serien 8 en total). Es tracta de dues carotes molt especials, commemoratives de cada un dels dos anys que no s’ha celebrat Sant Joan i que el pintor Pau Faner ja tindria esbossades.

Borja Saura ho vol tenir tot ben preparat i sembla ser que ja ha parlat amb el director de la Banda de Música, Joan Mesquida, per veure si és possible elaborar dos torns entre els músics tant as Born com as Pla, perquè a l’afegir una volta als Caragols, els instrumentistes necessitaran descansar. També s’ha plantejat quina tonada sonarien els músics en aquesta darrera volta excepcional i tant el noble com el músic tenen clar que ha de ser una peça molt alegre per celebrar el retorn de la festa. Per la seva part, el delegat d’IB3 a Menorca, David Marquès està cursant la petició cap a Palma per poder tenir mitja hora més de retransmissió a cada Caragol; “-Tècnicament és viable, però a veure si des de Mallorca donen conformitat.” Ha dit Marquès.

Per altra banda els restauradors de la plaça des Born i dels locals des Pla han aplaudit la idea perquè “després de dos anys ben magres, ens aniria prou bé recuperar-nos amb el calaix que es fa per Sant Joan” han comentat alguns.

De moment des de l’Ajuntament ni la batlessa, Joana Gomila, ni la regidora de Festes, Gràcia Mercadal tenen una opinió definida sobre el tema; al·leguen que aquest fet excepcional comporta una revisió del Pla de Seguretat que tant va costar elaborar i que s’hauria d’aprovar en la propera Junta de Seguretat. “Fer canvis a Sant Joan vol un consens de totes les parts i no es poden fer d’un dia per l’altre” diuen des de dalt La Sala. “Tanmateix encara hi ha temps – ha dit Joana Gomila – només esteim a primer d’abril”.

0 Comments on “El Caragol des Born d’enguany, amb quatre voltes”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.