Els preus es disparen

En les darreres setmanes els preus s’han disparat un 9,8% i és la pujada més alta en els darrers 37 anys. Aquest augment ve donat per la pujada generalitzada dels preus com els de l’electricitat, carburant i aliments, que fan que la inflació segueixi disparada i els ciutadans ho esteim patint i molt a l’hora de fer la compra, de pagar els rebuts de la llum o posar carburants al cotxe.

Aquesta setmana mateix hem pogut comprovar com el preu del Diesel està molt més amunt que el de la benzina, quan sempre havia estat al contrari i açò fa que les despeses en transport pugin cada dia i amb aquesta pujada es repercuteixi en el preu dels aliments o productes bàsics.

De tots es comentada la gran pujada de l’oli d’oliva i encara més el de gira-sol, o com han pujat les fruites i verdures, a més d’anar a supermercats i trobar prestatges buits i veure que han desaparegut altres productes alimentaris o de neteja que era ben normal trobar-los fa un parell de setmanes.

Aquesta pujada de preus, preocupant i molt per a les nostres butxaques, ho pot ser i possiblement ho serà, perjudicial per a la temporada turística, i no sols per la pujada de preus a sectors com hoteleria, restauració i preu dels passatges d’avió o vaixell, sinó que pot repercutir en les economies de la classe mitja, de cada vegada més tocades i que més d’un hagi de sacrificar les seves vacances per manca de poder econòmic.

Calen accions per part dels governs estatal i europeus ja, perquè amb una economia més que tocada per la pandèmia, ara els mals colaterals de la guerra ens poden acabar d’enfonsar en una crisi sense precedents.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.