L’Àrea de Salut de Menorca organitza les III Jornades de Lactància Materna

Imatge del primer premi del concurs de lactància materna 2019
El proper dimecres, 6 d’abril, tindrà lloc la III Jornada de Lactància Materna a Menorca, organitzada pel grup BPSO de Bones Pràctiques de Lactància Materna de l’Àrea de Salut de Menorca. L’objectiu és promocionar la lactància materna, normalitzar la imatge de la dona donant pit, així com conèixer i compartir vivències i experiències de les mares. Serà de les 9.00 h del dematí a les 19.00 h de la tarda a la sala d’actes de l’Hospital Mateu Orfila.

Durant el matí, el programa anirà dirigit als professionals de la salut. Així, la pediatra Ana Isabel Jiménez Moya impartirà la ponència «El maneig de la lactància materna en els primers dies i complicacions més freqüents»; la comare Isabel M. Aragón López impartirà «El funcionament del banc de llet materna a l’Àrea de Salut de Menorca»; i el pediatre Luis Ruiz Guzmán impartirà «El maneig de l’anquiloglòssia».

Al llarg del matí també es donaran a conèixer els resultats d’avaluació de la Guia BPSO de Lactància Materna, per part de la colíder de la Guia, Ana Belén Sánchez Ametller. Així mateix, Patricia López Luque, infermera especialista en pediatria, impartirà la ponència «La tetanalgèsia i la seva aplicació en la pràctica diària».

Durant el capvespre, el programa anirà més dirigit a les famílies i Eva Valero Pérez parlarà sobre «L’extracció i conservació de la llet materna». Igualment, es farà una taula rodona per parlar de la lactància i la COVID-19, la lactància en les xarxes socials, la importància dels grups de suport i l’acompanyament de la parella en la lactància materna, entre d’altres qüestions.

Finalment, es presentaran les fotos del III Concurs de Fotografia de Lactància Materna, sota el lema «Protegir la lactància materna: una responsabilitat compartida» i es lliuraran els premis a les vuit obres guanyadores.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.