La fragata negra, la torre d’Atalis i “Master and Comander”

Atalis

Tal dia com avui de l’any 1808, en plena guerra napoleònica la temuda “fragata negra”, nom que donaven els menorquins a la fragata britànica “Imperiuse” amb 38 canons i sota el comandament de Lord Thomas Cochrane, desè comte de Dundonald, va destruir a canonades la torre de defensa costanera d’Atalis i de Son Bou, que havia estat construida just 4 anys abans, el 1804, de la mateixa manera que havia atacat poques hores abans els “berecs” de Macarella, que va deixar bastant malmesos.

La figura de Lord Thomas Cochrane inspirà el personatge, de fet porta el seu nom, a la pel·lícula “Master and Comander”, protagonitzada per Russell Crown, si bé a la ficció, també durant les guerres napoleòniques l’acció passa al Pacífic i no al Mediterrani, on el seu vaixell, la fragata negra “Imperiuse” era un dels més temuts.

mostra

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca