Un esmolador al carrer LES FOTOS DE L’AISM

 A l’Arxiu d’Imatge i So de Menorca conservam fotografies molt variades, algunes molt antigues i altres més modernes. Algunes que ens mostren paisatges que han canviat i altres que segueixen bastant iguals. Algunes de familiars i altres que ens mostren actes o festes que han marcat la nostra història. Totes les fotos tenen el seu lloc i la seva importància.

Seguint una altra funció del nostre Arxiu (Recuperar aquelles coses que han desaparegut per a ser testimoni d’un temps i d’unes activitats que ara es fan d’una manera diferent), avui us proposam una foto que, sense ser massa antiga (està feta entre 1974 i 1975), ens mostra una cosa que ja no es veu als nostres carrers: Un esmolador. A la imatge el podem veure amb el seu carret i els seus estris, esmolant en un carrer de Ciutadella.

Quan miram aquest tipus d’imatges, també ens agrada destacar altres elements que mostren el pas del temps: Els vehicles que veim aparcats al carrer, com estan el paviment del carrer i la vora via, el vestuari, el que fan les altres persones que surten.

L’autor d’aquesta fotografia, Antoni Picó Vivó (1944-2011), va ser un fotògraf aficionat que va retratar sobretot Ciutadella i la seva gent, el camp de Menorca, el mar i els vaixells. A més del gran fons fotogràfic que va deixar a l’AISM, va ser un gran bibliòfil i es va dedicar a recollir documents i llibres fins a conformar una gran col·lecció.

Des de l’AISM us volem demanar la vostra ajuda: Sovint les fotografies que ens arriben a l’Arxiu ho fan sense informació del seu contingut: no sabem què és, qui hi surt, on és, quan, etc. Per açò us agrairem que si teniu alguna informació sobre la fotografia que us compartim avui (per exemple, el nom d’aquest esmolador) o qualsevol altra imatge que pugueu veure a les nostres xarxes socials o al nostre catàleg en línia (http://pandora.aism.cat/) ens la faceu arribar per correu electrònic (arxiuimatgeiso@cime.es) o per telèfon 971 358 104, així aconseguirem un Arxiu el més complet possible.  Moltes gràcies!

 (Fotografia: Autor Antoni Picó Vivó. Arxiu d’Imatge i So de Menorca-CIM.

Positivat en paper a partir de negatiu de plàstic, 35 mm. Monocrom)

mostra

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca