158.000 € per compensar la doble insularitat dels estudiants de Menorca i Eivissa La Conselleria de Fons Europeus signarà un conveni amb ambdós consells insulars per convocar els ajuts de desplaçament

 

El Consell de Govern ha autoritzat la signatura de dos convenis entre la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura i els consells insulars de Menorca i d’Eivissa per poder dur a terme la convocatòria i la concessió d’ajuts de desplaçament per a alumnes amb domicili familiar en aquestes illes que cursin estudis universitaris a la Unió Europea (UE-27) durant l’any acadèmic 2021-2022.

Les partides destinades es calculen segons la població; així, per al conveni de Menorca, està prevista una partida de 77.805 €, mentre que per al d’Eivissa, la quantitat és de 83.034 €. Els beneficiaris hauran de complir uns requisits acadèmics mínims pel que fa als crèdits matriculats.

Aquests ajuts serveixen per compensar la insularitat en matèria educativa i, especialment, les necessitats dels alumnes que han de cursar estudis universitaris no impartits en el territori de les Illes Balears, i també la doble insularitat que han de suportar els alumnes de Menorca i d’Eivissa, en aquest cas.

La Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura té la voluntat de continuar amb la política d’ajuts econòmics per a l’alumnat universitari de les Illes Balears iniciada en anys anteriors. D’una banda, per garantir una prestació homogènia i eficaç del servei públic de l’educació que permeti corregir les desigualtats per motius d’insularitat de l’alumnat de les Illes Balears; d’altra banda, per afavorir la qualitat, la competència i l’excel·lència en el rendiment acadèmic de la nostra comunitat universitària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.