Actes 8 Març

Educació destinarà més de 5 M€ per impulsar l’educació 0-3 anys La prioritat del Govern és fer accessible l’educació infantil de 0-3 anys a les famílies amb més dificultats

 

El Consell de Govern ha aprovat avui autoritzar una inversió de més de 5 milions d’euros que Educació destinarà, principalment, al sosteniment dels centres de la xarxa pública d’escoles infantils de primer cicle de les Illes Balears i a ajuts per a l’escolarització de famílies vulnerables.

La partida total és de 5.075.360 euros i suposa l’augment en més de 709.000 euros respecte a la del passat curs 2020-2021, que va ser de 4.365.386 euros.

L’acord aprovat avui pel Consell de Govern incrementa la dotació destinada al sosteniment de les escoles infantils públiques de primer cicle d’educació infantil; per al funcionament de serveis educatius d’atenció primerenca; per al funcionament d’activitats, serveis i programes per a l’enfortiment de les capacitats educatives de les famílies i per als ajuts a l’escolarització dels infants de les famílies més vulnerables socialment; especialment, de les famílies en risc d’exclusió social corresponents al curs 2021-2022.

Enguany cal destacar que:

* Els mòduls per a la xarxa pública són d’un mínim de 7.000 € per unitat en funcionament en centres educatius de primer cicle de la xarxa pública.
* Es donen 180 € per sessió de programes d’acompanyament familiar per a famílies d’infants no escolaritzats.
* També 1.500 € per cobrir despeses efectuades per materials d’infants de necessitats educatives especials i fins a 6.000 € per als casos d’infants greument afectats per la contractació de personal de suport.
* Està previst el retorn del 80 % de les bonificacions que s’hagin fet de les quotes per a famílies en situació de vulnerabilitat social.

Enguany, per primera vegada, els ajuts de sosteniment d’aules de nova creació que ja estan autoritzades i en funcionament es financen a través del programa finançat pel Ministeri d’Educació i Formació Professional i per la Unió Europea – Next Generation EU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Del total invertit, 84.000 euros corresponen a aquest programa.

Una aposta clara per l’educació 0-3

La Conselleria d’Educació i Formació Professional treballa en diverses actuacions amb l’objectiu de consolidar el tram de primer cicle d’educació infantil i d’aquesta manera assegurar l’accés a l’educació infantil dels infants i les famílies amb més necessitats.

A més del que s’ha aprovat avui en el Consell de Govern, i dins aquesta línia de suport a l’educació infantil de primer cicle, s’emmarquen les accions destinades a l’ampliació de l’oferta educativa: la convocatòria de creació de places públiques, dotada amb 14,4 milions d’euros, i la reconversió de guarderies, amb una dotació de 2 milions d’euros. Aquestes convocatòries han de suposar un increment de més de 2.000 places a les Illes Balears.

Aquests ajuts es complementaran amb els ajuts de sosteniment als centres privats de la xarxa complementària, que enguany seran de 500.000 €, els ajuts per a l’escolarització d’alumnes en centres privats de primer cicle d’educació infantil de 450.000 € i els ajuts de menjador per a l’alumnat de 0 a 3 anys de centres públics i privats inclosos dins la convocatòria ordinària d’ajuts individualitzats de menjador.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.