El Govern ofereix crèdits ISBA a interès zero a les benzineres per facilitar liquiditat i contribuir al seu funcionament de servei als usuaris Aquesta línia permet accedir a pòlisses de crèdit per obtenir liquiditat de fins a 300.000 euros en unes condicions avantatjoses

 

La consellera d’Hisenda, Rosario Sánchez

 

El Govern de les Illes Balears, des de la Conselleria d’Hisenda i Relacions Exteriors, i la societat de garantia recíproca ISBA SGR, posen en marxa una línia de crèdits ISBA –préstecs de fins a 300.000 euros a interès zero- que permetrà facilitar liquiditat a les benzineres interessades per tal de contribuir al seu funcionament amb normalitat en el seu servei als usuaris.

La consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, ha anunciat aquesta mesura després de reunir-se amb el president de l’Associació d’Estacions de Servei de les Illes Balears, Joan Mayans, i altres representants del sector, juntament amb el director general d’ISBA, Jesús Fernández, la directora general del Tresor, Política Financera i Patrimoni, Aina Galmés, i el director general de Consum, Fèlix Alonso.

La Conselleria d’Hisenda i Relacions Exteriors i ISBA activen aquesta mesura de suport financer al sector per tal d’oferir liquiditat a les estacions de servei davant les possibles necessitats de liquiditat que puguin tenir a partir de la implantació del descompte als usuaris aplicat pel Govern d’Espanya (de 20 cèntims per litre de carburant), a través de la bonificació aprovada la setmana passada i en vigor fins el proper 30 de juny.

Aquesta línia permet accedir a pòlisses de crèdit per obtenir liquiditat de fins a 300.000 euros en unes condicions avantatjoses. El Govern cobrirà el tipus d’interès i el cost de l’aval, per tant les empreses hi podran acollir-se amb un interès zero. D’aquesta manera, es reforça l’acció del Govern i ISBA de suport al teixit empresarial de les Illes Balears davant les repercussions econòmiques i socials de la invasió de Rússia a Ucraïna.

La consellera Rosario Sánchez ha valorat el paper clau d’ISBA, amb el suport del Govern, per recolzar a empreses i autònoms, especialment aquests darrers anys per fer front a l’impacte de la pandèmia de la COVID i ara també davant l’escenari provocat per la guerra. Així, ha destacat que, durant 2020 i 2021 i els primers mesos de 2022, els crèdits ISBA impulsats pel Govern han ajudat a més de 3.300 empreses i autònoms, amb un finançament de més de 285 milions d’euros en les operacions aprovades.

A més, ha manifestat que aquesta iniciativa del Govern i ISBA suposa una mesura de suport complementària a la bonificació aprovada pel Govern d’Espanya per reduir el preu de la benzina als usuaris i contribuir a mitigar l’impacte en les famílies de l’encariment dels combustibles, i al sistema de bestretes a les empreses habilitat pel Ministeri d’Hisenda, pel qual, des de divendres passat, es poden fer sol·licituds de bestreta a l’Agència Estatal d’Administració Tributària (AEAT).

En aquest sentit, la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors també ha ofert als representants de l’Associació d’Estacions de Servei de les Illes Balears la col·laboració del Govern i la seva disposició a traslladar les consultes sobre dubtes i propostes per part del sector al Ministeri d’Hisenda en relació a l’aplicació d’aquesta mesura estatal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.