Les deixalleries de Menorca ja poden recepcionar petites quantitats d’amiant El nou servei, que iniciarà dia 3 de maig permet als usuaris de les deixalleries du petites quantitats d'amiant degudament aillat per la seva gestió controlada

 

Des de principis d’any les deixalleries ja disposen d’autorització de la Direcció General de Residus i Educació Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient per a la recepció d’amiant, i iniciaran el servei el pròxim dia 3 de maig

La Xarxa de Deixalleries de Menorca disposa des de principis d’any d’autorització de la Direcció General de Residus i Educació Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient per a la recepció d’amiant a les seves intal·lacions. El nou servei, que iniciarà dia 3 de maig després dels preparatius necessaris per recepcionar aquest tipus de residus, permet als usuaris de les deixalleries portar petites quantitats d’amiant degudament aillat per la seva gestió controlada.

Per tal que el procediment de recollida es faci amb les màximes garanties de seguretat, tant per a les persones usuàries de les deixalleries, com per als seus treballadors, el Consorci de Residus i Energia de Menorca ha establert un protocol de recollida específic per a l’amiant.

Totes aquelles persones que vulguin portar restes d’amiant a la deixalleria del seu municipi hauran de recollir prèviament d’aquest mateix punt una bossa específica per dipositar l’amiant. Com a màxim s’entregarà una bossa per mes i per persona i la seva mida limitarà el volum dels residus que es podran aportar. Les bosses s’hauran d’entregar ben tancades a cada deixalleria el PRIMER DIMARTS DE CADA MES. Per a la recepció de l’amiant, la persona que porti el residu s’haurà de registrar com a usuària de la deixalleria i posteriorment dipositar directament el residu a la zona de descàrrega senyalitzada i habilitada a aquest efecte dins del magatzem cobert, i que constarà d’una saca específica sobre palet. Per a la gestió del residus s’aplicarà una tarifa de 140,97 €/tona (més IVA).

Aquest tipus de residu, també anomenat asbest, és un dels components del fibrociment, material de construcció compost per fibres microscòpiques que poden romandre a l’aire el temps suficient perquè suposi un risc per a la salut de les persones. Entre els materials que contenen amiant es troben teules d’uralita, revestiments de conduccions, petites conduccions de fibrociment o altres fragments de ciment i uralita.

El servei que es prestarà a les deixalleries té com a objectiu la gestió controlada de les petites quantitats d’amiantque ocasionalment es puguin trobar a habitatges antics, però en cap cas s’acceptaran restes d’obres de desamiantat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.