Menorca dona la benvinguda als representants de les regions de gastronomia que participen en la trobada d’IGCAT Són 24 representants de 10 paisos diferents

El saló d’actes de l’Ajuntament de Maó fou ahir l’escenari de la recepció institucional als representants de les regions de gastronomia que han viatjat a l’illa per participar, fins aquest dijous, a la trobada d’intercanvi de coneixements i bones pràctiques de l’Institut Internacional de Gastronomia, Art, Cultura i Turisme (IGCAT). L’acte començà amb la música dels tres intèrprets de Balearic Guitar Foundation i, tot seguit, fou l’alcalde de la ciutat, Héctor Pons, l’encarregat de donar la benvinguda al grup de 24 representants de Catalunya; Aarhus (Dinamarca); South Aegean (Egipte); Sibiu (Romania); Kuopio (Finlàndia); Eslovènia, Coimbra (Portugal); Trondheim–Trondelag (Noruega), Hauts-de-France; Saimaa (Finlàndia); Aseer (Aràbia Saudita) i Sicília (Itàlia).

L’alcalde destacà el paper que històricament ha tingut el port i com l’arribada de noves galeries d’art han fet possible tornar connectar la ciutat amb la resta del món, a la vegada que ha convidat els visitants a assaborir tres productes gastronòmics com la salsa mahonesa, el gin i el formatge DO Mahón-Menorca molt vinculats a la ciutat. El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura del Govern balear, Miquel Company, agraí a totes les persones i institucions que, des de la col·laboració i la cooperació, han fet possible que Menorca sigui l’amfitriona d’aquesta trobada en l’any del mandat com a Regió Europea de Gastronomia; una felicitació que també feu pública la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, en una intervenció en la que recordà el camí fet per moltes generacions de menorquins i menorquines per aconseguir ser un territori sostenible. Per a Mora, aquesta trobada de la Plataforma de Regions Mundials de Gastronomia és una oportunitat per donar a conèixer els valors i la riquesa de la cuina local i del teixit productiu vinculat a la gastronomia de l’illa. La presidenta d’IGCAT, Diane Dodd, per la seva part, es mostrà convençuda que aquests propers dies seran molt profitosos per mostrar om Menorca, tot i ser la regió gastronòmica més petita, és molt rica i té molt per a oferir.

La recepció en la qual han assistents representants polítics i també stakeholders de Menorca ERG va concloure amb el lliurament d’un obsequi per part de l’Ajuntament de Maó a tots els assistents i una fotografia de grup a les portes del Consistori. El programa d’activitats ha arrancat avui a les 9.30h amb una visita guiada al Museu de Menorca on estan previstes dues taules rodones sobre “Com incentivar als ciutadans a consumir producte local” i “Educant als futurs professionals en els valors de la sostenibilitat i el servei de qualitat”. També està prevista una visita a la fàbrica de Gin Xoriguer i a l’Illa del Rei i, a les 20.30h, tindrà lloc la gala de lliurament dels premis “Top website for foodies travelers”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.