Menorca es promociona com a destinació de busseig al saló Mediterranean Diving Show La Fundació Foment del Turisme de Menorca ha participat en altres dues fires generalistes dedicades als viatges i les vacances a Brussel·les i Barcelona

De la mà de la Fundació Foment del Turisme de Menorca i l’Associació de Centres de Busseig de Balears (ACBIB), quatre empreses menorquines han participat aquest cap de setmana en el saló Mediterranean Diving Show celebrat a Cornellà. Diving Menorca, Dune Balears, Binibeca Diving i S’Algar Diving han donat a conèixer les experiències de busseig que ofereix l’illa com a Reserva de Biosfera amb més superfície marina de la Mediterrània.

Durant tres dies, de divendres a diumenge passat, els empresaris del sector han explicat als visitants les qualitats idònies que té l’illa per practicar busseig, tant per a principiants com per a experimentats. Menorca té un mar tranquil, sense grans corrents, amb una aigua de gran qualitat, de temperatura suau i molt transparent, que permet una gran visibilitat per a contemplar el fons marí i la riquesa de la seva flora i fauna. A la vegada, la part de costa té moltes cavernes i contrallums que, junt amb la presència de derelictes o restes de naufragis, permeten immersions d’aventura molt interessants.

Per als quatre centres de busseig que han participació en aquesta fira de Cornellà –que acumula 12 edicions i que és tot un referent a Espanya en el seu sector–, l’experiència ha estat positiva i ho consideren un primer pas molt important per a promocionar el busseig com un producte amb pes propi en el marc de l’oferta d’activitats de gaudi de la natura que té Menorca.

La directora insular de Promoció Turística i Fons Europeus del Consell Insular, Laura Ruiz, va acompanyar divendres els empresaris en el seu primer dia en el Mediterranean Diving Show de Cornellà, així com també va visitar l’estand de la Fundació Foment del Turisme de Menorca al saló B Travel de Fira de Barcelona que també ha tingut lloc el mateix cap de setmana. Menorca ha ocupat un mostrador propi, molt ben situat a l’entrada d’aquest saló que ha rebut uns 20.000 visitants, superant les expectatives de la organització. Durant els tres dies s’han atès nombroses persones que estan preparant i planificant les seves vacances, així com també agències que organitzen viatges organitzats a Menorca interessats en ampliar la informació sobre el ventall d’experiències que ofereix l’illa. El Camí de Cavalls, les rutes cicloturístiques, les activitats per fer en família, les visites culturals i la gastronomia, han estat les consultes més freqüents, si bé s’han atès totes les peticions d’informació de manera personalitzada.

L’oferta cultural i gastronòmica també ha estat un dels aspectes que més curiositat ha despertat entre els visitants que van acudir al ‘Salon des Vacances’ celebrat a Brussel·les del 24 al 27 de març, on Menorca va comptar amb un expositor per promocionar productes i atractius més desconeguts per als viatgers belgues que, enguany, tenen dues rutes directes per volar fins a l’illa. Des d’aquest mes d’abril, Ryanair té connexió directe amb l’aeroport de Charleroi amb una ruta setmanal fins a octubre i, a partir del dia 28 d’aquest mes, s’hi afegirà Tuifly que ha programat dues rues setmanals amb la capital belga fins el setembre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.