Èxit de participació en la presentació del Govern a Ciutadella del primer autoconsum compartit de Menorca que permetrà abaratir la factura de la llum En un futur es duran a terme més instal·lacions en altres edificis municipal

 

El procediment públic d’inscripció estarà obert entre el 10 d’abril i el 15 de maig, i permetrà seleccionar els particulars i les empreses que podran consumir l’electricitat de la instal·lació fotovoltaica del centre educatiu Mare de Déu del Toro per un període d’un any, prorrogable fins a quatre.

Dimarts dia 5 d’abril a Can Saura es va dur a terme la xerrada sobre l’autoconsum compartit al CEIP Mare de Déu del Toro que impulsa l’Institut Balear de l’Energia amb èxit de participació, ja que la sala es va omplir amb 70 persones i algunes no hi van poder accedir en quedar complet l’aforament màxim permès, fet pel qual l’Ajuntament us demana disculpes.

A continuació, explicam el que s’hi va parlar, i com i on es poden fer el tràmits per poder accedir a l’autoconsum compartit.

L’Institut Balear de l’Energia (IBE) desenvolupa una instal·lació solar fotovoltaica sobre el CEIP Mare de Déu del Toro de 40 kW i se’n pretén l’aprofitament en règim d’autoconsum compartit entre tots els vesins que s’hi trobin a una distància de manco de 500 metres.

Així, particulars i empreses de l’entorn podran consumir energia directament de la instal·lació en pagar una petita quota anual, segons la potència que se sol·liciti, a raó de 100 € per cada kW. En el cas dels particulars, podran sol·licitar una participació de 0,5 kW o d’1kW; i en el cas d’empreses, de 2 kW o 3 kW.

La documentació que s’ha d’aportar per participar en la convocatòria és la següent:

1. Document de sol·licitud i ordre SEPA (trobareu els documents adjunts al web).

2. Fotocòpia del DNI en cas de particulars, i del NIF en cas de ser empresa; DNI del representant i escriptures de representació en cas d’empreses.

3. Factura elèctrica del subministrament.

4. Fitxa cadastral de l’immoble on hi figuri la referència cadastral (es pot obtenir a l’enllaç https://www1.sedecatastro.gob.es/cycbieninmueble/ovcbusqueda.aspx).

5. Certificat acreditatiu de la titularitat del compte bancari des d’on es realitzaran els pagaments.

6. Acreditació de la condició de llar vulnerable o que s’està acollit al bo social, si escau.

7. Formulari de dades de l’autoconsum, només en el cas de fer l’enviament per correu electrònic (hi trobareu el document adjunt).

Consultau la convocatòria i, si compliu els requisits, sol·licitau formar-ne part entre el 10 d’abril, a les 00.01 h, i el 15 de maig, a les 23.59 h, mitjançant el tràmit telemàtic que trobareu al web de l’Institut Balear de l’Energia (http://www.caib.es/govern/organigrama/area.do?lang=ca&coduo=3828756) o enviant tota la documentació sol·licitada a l’adreça electrònica autoconsumcompartit@ibenergia.caib.es indicant a l’assumpte “Inscripció autoconsum Ciutadella”. Per sol·licitar informació o exposar dubtes, us podeu posar en contacte amb l’IBE al 971 17 70 84 o a l’adreça electrònica info@ibenergia.caib.es.

En un futur es duran a terme més instal·lacions en altres edificis municipals, i les persones que no puguin entrar en aquesta convocatòria però que compleixin els requisits per entrar a la propera quedaran en llista d’espera i no hauran de tornar a fer la sol·licitud.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.